Job Halkes
Job Halkes Binnenland 12 apr 2017 / 14:24 uur

Terreuroefening in haven loopt uit op vondst lijk

Al dagen zijn mariniers en politie-eenheden bezig met een grote terreuroefening in de Rotterdamse haven, maar de oefening van woensdagochtend liep iets anders dan gepland. Per toeval stuitte een duikteam van de marine op een lijk in de Rotterdamse Rijnhaven.

De oefening werd meteen stilgelegd en er werd een speciaal duikteam ingezet om het lichaam te bergen. De politie heeft nog geen idee wie het slachtoffer is en of er sprake is van een misdrijf. Forensisch onderzoek moet antwoord geven op de vraag wie deze persoon is en wat er is gebeurd.

De terreuroefening Port Defender is opgezet om alle diensten te trainen om zo goed mogelijk te kunnen handelen bij een mogelijke terroristische dreiging of aanslag. In verschillende uitdagende scenario’s moeten de diensten leren samenwerken en om te gaan met verschillende vormen van terreur. Daarbij worden onder meer helikopters en marinevaartuigen ingezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terreuroefening in haven loopt uit op vondst lijk
Sluiten