Job Halkes
Job Halkes Binnenland 24 apr 2017 / 08:00 uur

Rotterdamse studenten maken Hidden Treasure tours

Als je aan Rotterdam denkt, dan denk je al snel aan de Erasmusbrug, de Euromast en de Markthal. Maar de Maasstad heeft veel meer te bieden, zo vinden vijf studenten aan de Willem de Kooning Academie. Daarom -oké, en omdat ze voor hun opleiding een onderneming op moesten richten- bieden Robin, Oriana, Susan, Yana en Sophie met ROSY’s Hidden Treasures verrassingstours door Rotterdam aan. Zo willen ze mensen eens op een andere manier kennis laten maken met de stad.

„We willen hiermee ons enthousiasme over en liefde voor de stad overbrengen”, vertelt Oriana. „Rotterdam komt op het eerste gezicht misschien wat grauw over, maar het is een superleuke stad als je de goede plekjes weet te vinden. Anders kom je niet verder dan de iconen. ‘Rosy’ neemt je daarom mee op sleeptouw.” Bij een tour met ROSY’s Hidden Treasures staat de beleving van het ‘echte’ Rotterdam dan ook centraal. „In de tours zitten alleen lokale ondernemingen. Hotspots die je echt alleen in Rotterdam kunt vinden, dus”, licht Oriana toe. Haar eigen favoriete plekje? „Biergarten! Hij zit nog niet in een van de tours, maar het is er heerlijk.”

De meiden organiseren momenteel drie verschillende tours: een winkeltour, een zoet-en zouttour en een high wine-tour. De vierde, barhoppen, is ‘coming soon’. Elke tour begint op Rotterdam Centraal, maar welke locaties je daarna aandoet, ontdek je gaandeweg. „Het idee is een beetje geïnspireerd op de verrassingsreizen van Srprs.me, waarbij je pas op het laatste moment te weten komt wat je bestemming is. Dat is een enorm succes. Kennelijk zijn mensen op zoek naar een beetje spanning en avontuur.”

Samenstellen

Hoe dat dan werkt? „Jij kiest een datum, het thema dat bij je past en wij doen de rest”, aldus Oriana. Een dag van tevoren krijg je een envelop thuisgestuurd met daarin meerdere kleine enveloppen. Op Rotterdam Centraal mag je de eerste openmaken. Hierin zitten kaartjes met aanwijzingen voor de eerste locatie. Bij elke locatie maak je een nieuwe envelop open voor aanwijzingen naar de volgende. „En om het compleet te maken, hebben we overal gezorgd voor iets extra’s, zoals een goodiebag, drankje of lunch.”

De plekjes selecteren de leisuremanagementstudenten op basis van eigen ervaringen. „Als we het er zelf heel fijn vinden of een toffe ervaring hebben gehad, delen we dat graag.”

Inmiddels is ROSY’s Hidden Treasures voor het vijftal dan ook veel meer dan alleen een schoolproject. „We zijn allemaal onwijs gemotiveerd om er wat van te maken. Rotterdam is echt opkomend en we willen daar heel graag ons steentje aan bijdragen. En als we groots mogen dromen, zouden we dit ook wel in andere steden willen gaan doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdamse studenten maken Hidden Treasure tours
Sluiten