Job Halkes
Job Halkes Binnenland 11 apr 2017 / 14:41 uur

Rotterdams pop-up Exam Prep Cafe erg in trek

De koffie loopt non-stop door, de blikjes Red Bull gaan gretig over de toonbank en de eerste gratis massages worden gegeven. In het tijdelijke Magnet.me Exam Prep Cafe op de Goudsesingel in Rotterdam is aan het eind van de ochtend elk plekje bezet. Initiatiefnemer Vincent Karremans van Magnet.me is verrast blij met het succes.

„Toen we om 09.00 uur de deuren openden, was het niet heel druk. Maar ja, studenten zijn van nature wat lui. Nu zit het helemaal stampvol”, aldus Karremans. Het idee voor het café is in anderhalve week bedacht en uit de grond gestampt. „Wij zijn een bedrijf dat studenten helpt met het starten van hun carrière. Goed studeren hoort daar ook bij.” Het nieuws ging op Facebook als een lopend vuurtje. „We hebben gratis koffie en ontbijtkoek. En QoQo verzorgt massages om je ontspannen te kunnen laten studeren.”

De studenten zelf zijn maar wat blij met de nieuwe studieplek, al is deze maar tijdelijk open. „Ik zag op Facebook dat dit er was en dat de koffie gratis is”, vertelt econometriestudente Renske Hammink (24). „Het is wel jammer dat ze nog geen sojamelk hebben, maar verder is het prima hier. Meestal zit ik hiernaast bij @Home.” Zelf merkt ze dat er een tekort is aan studieruimte in de stad. „De nieuwe bibliotheek op de campus is nog niet open.”

Langer open

Ook Christina Pan (19), studente international business administration, was nieuwsgierig. „Ik woon hier vlakbij en zag het op Facebook voorbijkomen. Ik ga zo door naar de universiteit en maak hier even een tussenstop.” De plek bevalt haar wel. „Er zijn niet genoeg studieplekken in de stad, dus dit is wel welkom en makkelijk. Nu hoef ik niet meer naar de universiteit toe.”

Het café is nog tot en met zondag open. Karremans: „Maar als het zo druk blijft, gaan we misschien ook maandag Tweede Paasdag nog open.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdams pop-up Exam Prep Cafe erg in trek
Sluiten