Job Halkes
Job Halkes Binnenland 21 apr 2017 / 11:50 uur

Rotterdam heeft eindelijk een park in hartje centrum

Wie het afgelopen jaar niet in de omgeving van de Laurenskerk is geweest, herkent de plek niet meer terug. Het stenen plein voor de kerk in hartje Rotterdam is veranderd in een groene oase waar bezoekers en bewoners van de stad heerlijk kunnen bijkomen in het gras. Het nieuwe stadspark werd vrijdag feestelijk geopend door wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte).

„Het is schitterend geworden, met een speciale plek van het standbeeld van Erasmus. Hij stond op een grote stenen vlakte en nu mooi in het groen”, legt Eerdmans uit. „En het is nog niet af, want er komt nog een trap naar de waterkant, zodat je straks kunt afdalen naar de Rotte. Dit is de nieuwe groene long van de stad. Het moet echt een plek worden waar je in de zomer lekker kunt bijkomen na het shoppen of kunt genieten van de muziek op het stadspodium.”

De gebruikers van het park vinden het mooi. „Dit was vroeger een beetje een onguur plein waar je liever niet wilde komen”, vertelt Sandra, die met haar 2-jarige dochter even een tussenstop maakt tijdens het winkelen. „Nu is het wel mooi geworden. Al zou het helemaal te gek zijn als ze hier nog een drinkwaterfontein zouden kunnen plaatsen. Dat is ook een mooie service richting alle toeristen.” Jeroen en Aimee, zittend op een bankje, vinden het ook mooi geworden. „Er is al zo weinig groen, dus dit is heerlijk.”

Markthal

Want een groot stuk groen dat nu nog voor de Markthal ligt, dreigt te verdwijnen. Er zijn plannen om daar een flat te bouwen, tot afschuw van de omwonenden en ondernemers op de Hoogstraat. De gebiedscommissie Centrum zou het liefst zien dat daar ook een prachtig park komt, maar dat is volgens Eerdmans lastig. „Ook mijn hart huilt bij het idee dat dat groen daar weg zou moeten. Maar het uitkopen van de ontwikkelaar is bijna onbetaalbaar. Dan heb je het over meer dan 10 miljoen. Dit park bij de Laurenskerk is een mooie alternatieve plek.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdam heeft eindelijk een park in hartje centrum
Sluiten