Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 6 apr 2017
Leestijd: 1 minuut

Rewriters willen werk Banksy naar Rotterdam halen

Een ‘mission impossible’, noemt Dave Vanderheijden van Rewriters het: een kunstwerk van Banksy naar Rotterdam halen. Het werk van de bekende straatkunstenaar wordt vaak door kunsthandelaren van straat gestolen, om vervolgens voor veel geld geveild te worden. Een kunstliefhebber in San Francisco heeft Banksy’s High Street Rat uit handen van kunsthandelaren weten te houden en wil het werk nu aan zoveel mogelijk mensen over de hele wereld laten zien. Maar het werk naar de Maasstad halen kost duizenden euro’s.

„En dat moeten we voor het eind van de maand bij elkaar hebben”, aldus Dave. Het werk komt daarna in Duitsland te hangen en volgens hem volgen andere Europese steden daarna snel. „Maar als het lukt het werk voor die tijd naar Rotterdm te halen, zou de stad wel de Europese primeur hebben. Dan hebben we echt iets tofs te pakken en dat helpt Rotterdam op streetartgebied nog meer op de kaart te zetten.”

Crowdfunding

Om het geld voor onder meer de transportkosten en verzekering bij elkaar te krijgen, zijn de mannen van Rewriters een crowdfundingsactie gestart, waarmee ze 5500 euro hopen op te halen. „Dit is een unieke kans om zijn werk hierheen te krijgen. We willen iedereen de kans bieden zijn werk te zien. Als we zijn werk kunnen exposeren, willen we dat bovendien combineren met werk van lokale straatkunstenaars, zodat bezoekers dat ook kunnen ontdekken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rewriters willen werk Banksy naar Rotterdam halen
Sluiten