Job Halkes
Job Halkes Binnenland 9 apr 2017 / 14:30 uur

‘Helemaal naar de klote door hitte’

Met een gevoelstemperatuur van ver boven de 20 graden was het afzien voor de lopers van de Rotterdam Marathon gisteren. Uitgeput kwamen de meesten over de streep, moe maar voldaan.

Voor de Griekse Magdali Ghouma (41) was het haar negende marathon, maar de eerste in Rotterdam. „Het was heel zwaar, vooral vanwege het warme weer. Maar met mijn tijd van 3.20 ben ik heel erg tevreden. Wat een geweldige marathon is dit, vooral door het publiek langs de kant en de goede organisatie. Ik kom zeker volgend jaar terug.”

Lars Kortenhors (23), gehuld in Feyenoordshirt, loopt mee om een bijzondere reden. „Ik zou hem eerst samen lopen met mijn vriend Alex, maar bij hem is in oktober kanker ontdekt en hij zit nu aan de chemo. Ik heb zijn naam op mijn rug gezet. Ik wilde hem ook voor hem lopen. En volgend jaar lopen we hem samen!”

Je vakantie beginnen met een marathon, de vrienden Laetitia Lallier (35) en Thomas Da Silva (36) uit het Franse Amiens doen het. „Hij heeft me met eten en drinken onderweg enorm geholpen”, vertelt Laetitia. Voor beiden was het de eerste marathon. Thomas: „Het was heel warm, maar de atmosfeer langs de route is fantastisch.” Rotterdam was een bewuste keus. „Het parcours is vlak en we combineren het met onze vakantie. Die begint nu, dus we gaan nu lekker wat drinken!”

Edwin Veekens (41) noteert een tijd van 3.34. „Ik ben helemaal naar de klote door de hitte. Na 38 kilometer was het een hel. Gelukkig sleept het publiek je er dan doorheen. En nu ga ik aan het bier.”

Marlinka van Vliet (24) liep voor haar overleden vader, zo vertelde ze eerder in Metro. Ik heb ontzettend veel reacties gehad. Het was warm, maar ik ben zo blij dat ik het heb gehaald. Nu ga ik een maand slapen denk ik, haha.”

Reageer op artikel:
‘Helemaal naar de klote door hitte’
Sluiten