Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 29 apr 2017 / 09:35 uur

Deze festivals in 010 mag je niet missen in mei

Mei wordt een mooie maand voor liefhebbers van festivals. Elke week valt er wel iets te beleven in Rotterdam. Metro Rotterdam zet een aantal aanraders voor je op een rij.

Lees ook: Zo leer je nieuwe mensen kennen in Rotterdam

Circusstad Festival
De maand begint met het Circusstad Festival. Vijf dagen lang kan je op het Schouwburgplein, in de Rotterdamse Schouwburg en in het Oude Luxor Theater de magie van het circus ervaren. Er zijn voorstellingen, maar je kan ook zelf aan de slag als circusartiest.
Wanneer: 3 t/m 7 mei.

Bevrijdingsfestival
In Het Park aan de voet van de Euromast is het op 5 mei één groot feest. Van 12.30 tot 23.00 uur is iedereen welkom om de vrijheid te vieren. Op het programma staan onder andere dj Paul Elstak, De Jeugd van Tegenwoordig en MAAN.
Wanneer: 5 mei

Festival TREK
Trakteer je smaakpapillen op een bezoek aan dit festival. Met de tientallen kraampjes is er voor ieder wat wils. Van Surinaams tot ambachtelijke friet en van speciaalbier tot gezonde smoothies. Getalenteerde opkomende muzikanten zorgen voor live muziek terwijl jij aan het smullen bent.
Wanneer: 11 t/m 14 mei

Operadagen Rotterdam
Met meer dan honderd voorstellingen op vele locaties staat Rotterdam tien dagen lang in het teken van de Operadagen. Je vindt de artiesten niet alleen op het podium. Zo wordt er bijvoorbeeld ook gezongen op het dak, in huiskamers en in de etalage van de Bijenkorf.
Wanneer: 12 t/m 21 mei

Toffler Festival
In het Roel Langerakpark wordt in mei de derde editie van het Toffler Festival gehouden. Er treden internationale en nationale artiesten uit de techno en house scene op. Onder andere Joseph Capriati, Pan-Pot en Jamie Jones zijn van de partij.
Wanneer: 20 mei

Stadsfestival Op z’n Rotterdams
Eind mei is het feest in het centrum van Rotterdam. Op negen plekken in de stad is van alles te doen. Kom bijvoorbeeld in de Koopgoot de culinaire gerechten proeven van Rotterdamse chefs of kijk hoe straatartiesten kunstwerken maken op het Schouwburgplein.
Wanneer: 26 t/m 28 mei

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze festivals in 010 mag je niet missen in mei
Sluiten