Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 21 apr 2017 / 10:09 uur

De vijf leukste Rotterdamse parken om te relaxen

Soms wil je de drukte van de stad ontvluchten en heerlijk relaxen tussen het groen. In Rotterdam hoef je daar zeker de stad niet voor uit. Je vindt er namelijk vele mooie parken om heerlijk in te chillen. Of wat dacht je van een uitgebreide picknick op een zonnige dag? Metro Rotterdam zet vijf parken op een rij.

Lees ook: Hier scoor je lekker ijs in Rotterdam

1. Zuiderpark
In dit park ben je wel even zoet, want het is namelijk 215 hectare groot, oftewel ongeveer 430 (!) voetbalvelden. Het is dan ook het grootste park van Rotterdam. Je kunt er van alles doen: tennissen, kanoën of bijvoorbeeld de kinderboerderij bezoeken. Dus heb je nog geen vakantieplannen voor dit jaar? Als de weergoden het toelaten is het in het Zuiderpark ook prima vertoeven.

Dag van de Romantische Muziek in Het Park // Foto: ANP
Dag van de Romantische Muziek in Het Park // Foto: ANP

2. Het Park
Het Park is misschien wel het bekendste park van Rotterdam. Met de vele paden leent het park zich goed voor uitgebreide wandeling. Het park ligt ook nog eens op een hele goede locatie. Je vindt er natuurlijk de Euromast en er liggen diverse musea op loopafstand. Ook kan je er in de buurt onder andere minigolfen en lasergamen. Zo kan je een dagje chillen in het park goed combineren met een andere uitje!

3. Park Schoonoord
Naast Het Park bevindt zich de Historische Tuin Schoonoord. Dit is een stille oase en echt een aanrader voor groenliefhebbers. De tuin is slechts 1,2 hectare groot, maar je vindt er ontzettend veel flora en fauna. Zo staat er een 200 jaar oude beuk, een Japanse ginkgo en een Amerikaanse tulpenboom. Houd je ogen goed open, want er is wel eens een bosuil gesignaleerd. Vergeet ook niet naar beneden te kijken, want in de vijver zwemmen Japanse Karpers.

Een zonnige dag in het Kralingse Bos // Foto: ANP
Een zonnige dag in het Kralingse Bos // Foto: ANP

4. Kralingse Bos
Bij het Kralingse Bos hoort natuurlijk de Kralingse Plas. De meeste paden lenen zich goed om bijvoorbeeld te fietsen of te skaten. Ook vind je er een klimbos. Een ideaal park dus voor de sportievelingen onder ons. Natuurlijk kan je er ook prima relaxen. Er is zelfs een strandje! Check wel voor je bezoek of je veilig het water in kan. De Kralingse Plas heeft wel eens last van blauwalg.

5. Dakpark
Bovenop een winkelstrip tussen de wijken Schiemond en Delfshaven vind je het grootste dakpark van Europa. Het park bevindt zich op negen meter hoogte en je hebt dus prachtig uitzicht over de haven. Een date? Neem hem of haar dan mee naar het Dakpark om te genieten van een mooie zonsondergang. Het park heeft ook veel trappen, dus ideaal voor een workout!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De vijf leukste Rotterdamse parken om te relaxen
Sluiten