Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 19 apr 2017

5 x Koningsdag voor feestbeesten

Een van de leukste dagen van het jaar is weer in aantocht. Van heinde en verre komen ze naar onze stad toe om de straten oranje te kleuren en massaal Koningsdag te vieren. Maar waar moeten wij Amsterdammers nou naartoe? Vijf tips voor oranje feestneuzen die al dansend de verjaardag van onze koning willen vieren. Niet voor hang- en bartypes.

Nassau Festival

Rondom het Olympisch Stadion worden ook deze Koningsdag de bloemetjes weer flink buitengezet. Nassau Festival staat garant voor dikke baslijnen en lekkere house en de dj’s komen overal vandaan om Oud-Zuid op zijn grondvesten te doen trillen vanaf vier verschillende stages. Van het Spaanse carnavaleske Elrow waar het altijd feest is en waardoor je vast wat (oranje) confetti uit je haar en onderbroek schudt na afloop tot Amsterdammers Carlos Valdes en Sandrien die hun befaamde back2back-kunstjes weer zullen vertonen.

Oranjebloesem

Oranjebloesem is elk jaar weer erg geliefd onder de liefhebbers

‘Het alternatief voor Koningsdag’ luidt het credo van Oranjebloesem. En dat is het zeker. Waar elk jaar in oranje uitgedoste feestvierders hutjemutje drinken in het centrum, kom je op dit ruim opgezette festival aan de overkant van het IJ op stadsstrand Blijburg weinig oranje tegen. Liefhebbers dansen hier hard in veelal zwart op de beste dj’s uit de (inter)nationale deephouse- en technostal. Liveacts staan dit jaar centraal en Âme, KiNK, Extrawelt en Tsepo zijn (niet) zomaar wat namen van de line-up die ook dit jaar weer dik in orde is.

Koning Nieges

Bij Meneer Nieges halen ze altijd alles uit de kast, zeker met Koningsdag

Tot hoe laat Meneer Nieges’ feestje duurt? Geen idee, of toch ook wel: tot wanneer de muziek stopt! Bij Meneer Nieges aan de Westerdoksdijk is de 27e van alles te doen en het mooie is: toegang kost net zoveel als een oranje zonsondergang. Niets dus. Een fotoautomaat, Temptation Weiland, een schoenpoetshoek en Hollandse spelletjes houden je van de (drukke) straat, de BBQ zorgt voor het buikje en dan zijn er ook nog de véle dj’s die door blijven gaan en gaan en…

Het Partyfeest

‘Slingers enzo. Met opblaasdingen. En hitjes. Feest.’ is het credo van Het Partyfeest dat al een rijk verleden in het organiseren van leuke feestjes heeft. Ook op Koningsdag wordt er weer een en ander op zijn kop gezet: De Noordermarkt om precies te zijn. Samen met met café Finch en Proust zetten ze een stage neer met de ‘gezelligste dj’s’ van Amsterdam, zo wordt beloofd. Voor de hiphopppers onder ons is 200 meter verder het event Hiphop Hooray bij Cafe Palm Springs. Ps. Prijs toegang? Nul euro, nul cent.

Kingsday Cruise

Cruising and dancing and cruising and …

Toegegeven, de dresscode is niet bijster origineel (‘orange’), maar de aankleding van de Kingsday Cruise wél. Van het balkon tot het dek, van cocktailbar tot de ‘main floor’ binnen: overal kan worden gedanst en gedronken. Of van de uitzichten worden genoten, zowel van menselijk als natuurschoon. Op het water ontvlucht je de massadrukte in de stad en vijf uur lang gaan niet alleen alle trossen los… Daar zorgen de dj’s wel voor!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 x Koningsdag voor feestbeesten
Sluiten