Daisy Heyer
Daisy Heyer Binnenland 12 mrt 2017 / 16:20 uur

Terrasjesweer in Amsterdam: hier moet je wezen

Het was afgelopen week voor het eerst sinds tijden weer heerlijk terrasjesweer. Maar waar moet je nou zijn als je een biertje of wijntje wil drinken in Amsterdam? Metro zet de leukste terrasjes van onze hoofdstad voor je op een rijtje.

Hannekes Boom

Hannekes Boom. / Instagram @chinapat

Misschien ook wel het bekendste terras van Amsterdam, maar we kunnen Hannekes Boom toch niet onbenoemd laten? Kleurige picknicktafels, een ontspannen sfeer en de fijnste kippenpootjes van de stad, die je kunt oppeuzelen met uitzicht op het Scheepvaartmuseum en NEMO. Wat wil je nog meer? Hannekes Boom, Dijksgracht 4.

De Waterkant

De Waterkant. / Instagram @waterkant_amsterdam

Nog zo’n overheerlijk terras dat wij diep in ons hart gesloten hebben: De Waterkant. Met Suriname als inspiratiebron kan het ook bijna niet anders of je zit hier met een zeer relaxt gevoel te genieten in het zonnetje. Zoals de naam van deze hotspot al zegt: aan de waterkant, met een echt Surinaams Parbo Djogo-biertje. De Waterkant, Marnixstraat 246.

Louie Louie

Louie Louie. / Instagram @jevgeny

Prachtig van binnen, minstens net zo fijn van buiten: Louie Louie. Wij zijn fan van de ‘Soda Soda’ sectie op de kaart, met gekke drankjes als de HIBISCUS (Hibiscus siroop met bruiswater) en de WOSTOK (Tannenwald of Peerrozemarijn). En zowel ‘s middags als ‘s avonds kun je hier heerlijk gevarieerd eten. Aanrader! Louie Louie, Linnaeusstraat 11A.

PLLEK

PLLEK. / Instagram @sweetcurly_

Zodra het lekker weer is, is het hier vechten om een plekje. Bij PLLEK is het altijd druk, maar dat is logisch. Picknicktafels, bankjes, zitzakken en het water aan je voeten: zo’n gezellige hotspot wil iedereen wel een paar uurtjes doorbrengen. En wat zijn die wildzwijnkroketjes om te smullen… PLLEK, Tt. Neveritaweg 59.

BRET

BRET. / Instagram @marty_gelor

Wellicht niet de allermooiste locatie, zo naast station Sloterdijk, maar wel super te bereiken en al-tijd gezellig na werktijd: BRET. Wie hier met mooi weer na kantooruren heengaat, kan rekenen op een bomvol terras. Gewoon lekker simpel, met bittergarnituur en een puntzak bio frietjes aan het BRET-bier. Altijd goed. BRET, Orlyplein 76.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terrasjesweer in Amsterdam: hier moet je wezen
Sluiten