Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 4 mrt 2017
Leestijd: 3 minuten

Superhelden en schurken verzamelen zich in Ahoy

Liefhebbers van films, series en comics verzamelen zich dit weekend bij Comic Con in Rotterdam Ahoy. De één komt in zijn alledaagse outfit, de ander volledig in stijl van zijn of haar favoriete karakter. Metro Rotterdam sprak een aantal fanatieke bezoekers.

Christy, Mariska en Kevin zijn verkleed als leden van de vuurnatie van de animatieserie Avatar. „Wij zijn de slechteriken”, legt Mariska lachend uit. Het trio gaat vaker naar comic-evenementen. Voorheen waren ze altijd verkleed als karakters van The Legend of Zelda. Pakken zijn wel te koop, maar daar moeten ze niet aan denken. „We hebben het helemaal zelf gemaakt. Ik vind dat leuk om te doen. Het is echt een hobby”, legt Mariska uit. Ondanks de vele verklede mensen op het evenement vallen ze op. „Het is zo leuk als je herkend wordt. Mensen willen dan met je op de foto”, vertelt Kevin. Straks moet het trio weer met het openbaar vervoer naar huis. De pakken blijven aan. „Ja, dan word je wel een beetje gek aangekeken…”

Eliza en Jolijn zijn verkleed als ewoks uit Star Wars. Ze hebben de pakken wel iets sexyer gemaakt. Het duo heeft het professioneel aangepakt. Eliza draagt zelfs een boxje om haar arm waar ewoksgeluiden uit komen. „Dat maakt het net weer wat anders”, legt ze uit. In het maken van zo’n pak gaat behoorlijk wat tijd zitten, maar ze doen het met plezier. „Het is leuk om het zelf te maken. Dan gaan we speciaal naar de leer- en bontwinkel enzo”, legt Jolijn uit. Erg vaak doen de dames hun kostuum niet aan. „Eigenlijk maak je het maar voor twee keer dragen. Morgen hebben we weer wat anders aan.”

Cheyenne (Harley Quinn), Amar (Deadpool) en Johnny (Naruto) voelen zich helemaal thuis tussen alle cosplayers op het evenement. „We houden ervan. De sfeer is goed en niemand is hier bang om zich op een andere manier te vertonen”, vertelt Cheyenne. Ze gaat vaker naar comic-evenementen. Goede vrienden Amar en Johnny hebben zich er pas dit jaar in verdiept. „Ik ben verplicht fan”, grapt Johnny. Naast het ontmoeten van andere fans komt het trio ook voor de merchandise die te koop is. „Dit is eigenlijk een soort zwarte markt. Je hebt hier spullen die je normaal gesproken alleen online kan bestellen of uit een ander land moet halen”, legt Cheyenne uit.

De grote groep Ghostbusters is een opvallende verschijning in Rotterdam Ahoy. André, Linda, Marius en Liane zijn slechts een klein deel van de groep. „Het begon allemaal als een echt internetgroepje, maar het is veel leuker om naar buiten te gaan. Het is zonde om zo’n duur pak te hebben en hem nooit echt aan te doen. Nu gaan we met zijn allen naar evenementen en doen ook promotie voor Ghostbusters”, vertelt André. De pakken zijn bijzonder, want ze zijn door producent Sony goedgekeurd. „Daarom mogen we ook het echte logo dragen”, vertelt Linda trots. Voor Linda is het lid zijn van de groep een eerbetoon aan haar overleden broer. „We hebben vroeger samen de films gekeken. Toen ik werd gevraagd om lid te worden van de groep, besloot ik dat te doen voor hem.”

Lars heeft er iets voor over om eruit te zien als Jawa uit Star Wars. In het pak is het namelijk behoorlijk warm. „Ik heb ook nog een ander masker, waar ik ventilatoren in heb gebouwd. Soms zweet ik me namelijk de tering, maar het valt mee vandaag”, zegt hij lachend. Lars maakt zijn pakken helemaal zelf. „Ik ben praktijkleermeester bij de ICT-afdeling van Defensie. Door het maken van pakken kan ik op een creatieve manier mijn ei kwijt.” Lars gaat regelmatig naar dit soort festivals. Elke keer weer volledig in de stijl van een karakter. „Je wilt toch iets leuks aan. Je gaat niet in een spijkerbroek naar zo’n festival…”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Superhelden en schurken verzamelen zich in Ahoy
Sluiten