Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 5 mrt 2017 / 16:40 uur

Succesvolle derde Museumnacht010

Ondanks het weer kon de Museumnacht 010 rekenen op meer bezoekers dan vorig jaar. In totaal struinden zaterdagnacht ruim 8600 bezoekers rond tussen Rotterdamse kunst en cultuur tijdens het speciale nachtprogramma.

Bij het Mariniersmuseum, Het Oogziekenhuis en Koninklijke Visio was het zelfs drukker dan ooit. Bijzonder dit jaar waren volgens de organisatie de kleinere locaties en nieuwe deelnemers, zoals het Dutch Pinball Museum en Strips!. Verder konden bezoekers onder meer luisteren naar Pepijn Lanen aka Faberyayo in Boijmans van Beuningen, meedoen aan de Tyfusquiz over infectieziekten in het Natuurhistorisch en lachen om met spierkracht aangedreven attracties bij Het Nieuwe Instituut.

Tevreden

De organisatie is ‘zeer tevreden’ over deze derde editie. „De deelnemende instellingen maken er qua programmering écht iets moois van. Dat is volgens ons de succesformule”, zegt projectleider Germa Roos. „De Museumnacht010 is veel meer dan ’s avonds de deuren open gooien. Met zijn eigen sfeer verlaagt het de drempel tot museumbezoek enorm.”

Ook bezoekers zelf vonden het een geslaagde avond. „Mijn vriendin nam me vandaag mee, zelf kom ik uit Gent. Ik moet zeggen: in Rotterdam weten ze er wel een feest van te maken. Toffe dingen én gezelligheid, goeie combi”, zegt Stijn. En: „Hysterisch grappig en uniek", noemt Eefje Kiviets de avond op Twitter.

De volgende Museumnacht010 staat gepland op zaterdag 3 maart 2018.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Succesvolle derde Museumnacht010
Sluiten