Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 21 mrt 2017 / 18:40 uur

Papendrechtse nailbar biedt manicure voor mannen

Nagelsalons alleen iets voor vrouwen? Niet bij Chanvi Nailbar in Papendrecht. Eigenaar Le kreeg zoveel verzoekjes van nagelbijtende mannen en mannen die gewoon verzorgde handen willen hebben, dat ze besloot vanaf deze week ook behandelingen voor heren aan te bieden. „Er was zoveel vraag naar! Mijn inbox stroomde over”, vertelt ze. „Iemand vertelde me laatst dat hij zich heel bewust was van zijn handen als hij bijvoorbeeld tijdens een date zijn glas van tafel pakt. Vrouwen kijken er namelijk echt naar. Maar mannen weten vaak niet waar ze terechtkunnen, want ze zien nagelstudio’s toch als een vrouwending. Dat wil ik doorbreken.”

Men proof

Om haar salon ‘men proof’ te maken, zorgt ze dat er niet alleen vrouwenbladen liggen voor tijdens het wachten, maar ook herentijdschriften. Een mannelijke nagelstylist liep er al rond. En wat behandelingen betreft hoeven mannen écht niet bang te zijn dat ze naar buiten lopen met een tijgerprintje of glitternagellak. „Bij mannen die nagelbijten brengen we een laagje acryl aan. Je ziet er niets van omdat het transparant is, maar het is ook zo hard dat je er niet doorheen kunt bijten. En voor mannen die gewoon verzorgde handen willen hebben, is er de mannenmanicure. Daarbij knippen en polijsten we de nagels en duwen we de nagelriemen terug.”

Trend

Of het aan gaat slaan? Volgens Le wel. „Ik denk dat het echt een trend kan worden. Het is een lekker verwenmomentje en ze gaan ook naar de kapper en laten hun baard trimmen. Waarom dan niet ook je handen laten doen om het plaatje compleet te maken? Handen zijn toch een soort visitekaartje.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Papendrechtse nailbar biedt manicure voor mannen
Sluiten