Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 18 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Organisatie Wednesday Night Skate stopt

Een grote teleurstelling voor skateliefhebbers: de organisatie van Wednesday Night Skate stopt ermee. Door een financieel vraagstuk neemt Sportvibes de organisatie van het populaire skate-evenement niet meer op zich.

Lees ook: Skates uit ’t vet: Wednesday Night Skate keert terug

Elk jaar, met uitzondering van 2015, wordt er op een aantal avonden in de zomer met vele enthousiaste skaters door het centrum van Rotterdam geskatet. Dit jaar mag er van de gemeente echter niet meer gestart en gefinisht worden op het Stadhuisplein. Eén van de redenen is de afsluiting van de Maastunnel. De organisatie verliest hierdoor een belangrijke sponsor. Stichting Promotie Stadhuisplein draagt namelijk veel bij aan Wednesday Night Skate.

Door het verlies van deze sponsor zit er een groot gat in de begroting. „Ook de geringe beschikbare subsidie vanuit de gemeente en de verhoogde organisatiekosten door het extra werk voor nieuwe varianten leiden tot financiële onzekerheid”, schrijft de organisatie in een post op de Facebookpagina.

Andere partijen

Het is nog onduidelijk of er dit jaar definitief geen Wednesday Night Skate komt. „Voor ons houdt het nu helaas op, maar voor alle skaters hopen wij van harte dat er andere partijen opstaan die deze mooie traditie in Rotterdam kunnen en willen voortzetten”, valt te lezen in het bericht.

<< BREAKING >> SPORTVIBES STOPT MET DE ORGANISATIE VAN DE WEDNESDAY NIGHT SKATE IN ROTTERDAM.De WNS in Rotterdam…

Gepostet von WeSkate am Freitag, 17. März 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Organisatie Wednesday Night Skate stopt
Sluiten