Metro
Metro Binnenland 5 mrt 2017 / 14:37 uur

Ode aan Bassie & Adriaan in Theater Flamingo

Fans van Bassie en Adriaan, markeer acht juli tot en met drie september in je agenda. Het populaire circusduo wordt dan namelijk in Theater Flamingo in Vlaardingen geëerd met een grote expositie. De broers, die eigenlijk Bas en Aad van Toor heten, zullen regelmatig aanwezig zijn om met fans op de foto te gaan en te vertellen over hun leven en carrière.

De tentoonstelling toont honderden spullen uit het televisie- en circusverleden van de clown (81) en acrobaat (74). „Alle spullen waar onze fans dierbare herinneringen aan koesteren, zijn te zien”, vertelt Bassie. „Van de kroon tot Robin en van het masker van de plaaggeest tot de échte caravan en auto.” In eerste instantie zou de expositie te zien zijn in het noodlijdende Museum Vlaardingen, maar het duo en het museum konden niet tot overeenstemming komen over de voorwaarden voor het tonen van de collectie.

The Crocksons

De broers braken in de jaren zestig door als acrobatenduo The Crocksons en reisden met hun stoelenact de hele wereld over, voordat ze op tv verdergingen als Bassie an Adriaan. 35 jaar lang waren ze vervolgens te zien in verschillende eigen televisieseries, waaronder Bassie & Adriaan: De Plaaggeest, De reis vol verrassingen en De verzonken stad.

Om alvast in de stemming te komen, zochten wij hier een aantal iconische fragmenten en liedjes uit op.

https://www.youtube.com/watch?v=4OapZEHaGjs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ode aan Bassie & Adriaan in Theater Flamingo
Sluiten