Job Halkes
Job Halkes Binnenland 6 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Nagelstudio wijzigt naam onder druk van Chanel

Eigenaar Le Nguyen van de Papendrechtse nagelstudio Chanelle Nailbar en het modemerk Chanel hebben een schikking getroffen. Het modemerk eiste eerder dat Le Nguyen zou stoppen met het gebruik van de naam Chanel op last van een forse dwangsom, maar de twee zijn nu overeengekomen dat de eigenaar van de nagelstudio haar naam wijzigt en dat de dwangsommen de prullenbak ingaan.

Het deed Le Nguyen enorm veel pijn omdat zij de nagelstudio helemaal niet had genoemd naar het gelijknamige modemerk, maar naar haar dochtertje. „Die naam komt dus helaas te vervallen”, zegt ze. „Als oplossing zijn wij gekomen op de naam Chanvi Nailbar.” Ze vindt de nieuwe naam zelfs sterker dan de oude. „De eerste vier letters zijn van mijn dochter Chanel en de laatste twee van mijn zoontje vi.”

Afgesproken is dat Le Nguyen voor eind 2017 stopt met het gebruik van de naam Chanelle. De nagelstudio werd in 2016 werd uitgeroepen tot de beste van Nederland door het RTL-programma Life is Beautiful en heeft zo’n 26.000 volgers op Facebook. „Omdat je op Facebook de handelsnaam niet kan wijzigen, verlies ik enorm veel volgers. En ook bijna 200 leuke recensies.” Ze hoopt dat haar klanten haar weer weten te vinden op internet, maar nu onder de naam Chanvi Nailbar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.