Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 3 mrt 2017 / 12:55 uur

Indoor kamperen in voormalig Rotterdams garagepand

Wie wel van kamperen in eigen land houdt, maar niet van het onvoorspelbare Nederlandse klimaat, is in Rotterdam aan het juiste adres. De voormalige garage aan de Baan, achter het Oogziekenhuis, wordt namelijk omgebouwd tot overdekte stadscamping.

Volgens het AD moet de camping een toeristische trekpleister worden. De opening staat gepland in mei, maar als dat niet lukt, uiterlijk 1 juni. Als alles verloopt zoals gepland, kunnen 84 gasten vanaf dan overnachten in blokhutten Finse stijl. Maar dan moeten de plannen wel eerst worden goedgekeurd. Een eerder plan was namelijk al afgekeurd door de brandweer. „Ze zijn streng op brandveiligheid en vluchtroutes. Dat moet allemaal in orde zijn”, legt initiatiefnemer Peter Hazenberg van het naastgelegen Eurohotel uit aan het AD. Het hotel kocht de oude garage anderhalf jaar geleden van de gemeente. „We wilden er eigenlijk losse chalets inzetten, maar dat mocht niet. Nu maken we ze van brandwerend materiaal.”

Echte campingsfeer

Hazenberg verwacht binnen een paar weken akkoord te krijgen. Het wordt volgens hem de eerste officiële binnencamping van Europa met een échte campingsfeer.” Zo kunnen de binnenkampeerders net als op veel gewone campings onder meer badmintonnen en jeu-de-boulen. Overdekt, dus. En toch ‘in de zon’, want die laten ze elke morgen kunstmatig opkomen. „En we hebben gewoon centrale verwarming, dus de temperatuur daalt hier nooit onder de 22 graden.” De camping kan daardoor het hele jaar openblijven.

Ontmoetingsplek

Omdat de binnencamping een bijzondere uitstraling moet krijgen, maakt een graffitiartiest de skyline van Rotterdam op de muur en zijn architectuurstudenten gevraagd mee te denken over het ontwerp. Naast een camping moet de voormalige garage ook een ontmoetingsplek worden voor de wijk. Zo willen ze er bijvoorbeeld ook yogalessen gaan aanbieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Indoor kamperen in voormalig Rotterdams garagepand
Sluiten