Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 18 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Handhaver met opzet aangereden in Capelle a/d IJssel

Een 23-jarige man is vrijdagavond in Capelle aan den IJssel aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man reed met zijn bestelbus opzettelijk tegen een handhaver aan toen hij werd aangesproken op zijn gedrag.

Lees ook: Rotterdam ruimt scherven op na heftige nacht

Twee handhavers op de fiets zagen de automobilist wachten voor een groen verkeerslicht. Ze dachten dat de man hen iets wilde vragen en reden naar de bestelauto toe. Toen zij vlakbij waren, reed de man met een forse snelheid weg en deed onnodig zijn werkverlichting aan. Op de Merelhoven troffen de handhavers de man opnieuw aan. Eén van de bikers sprak de man aan op zijn ‘bijzondere’ gedrag. ‘Wat zouden jullie doen als je van die debiele handhavers ziet?’ was zijn reactie. De man beledigde de handhavers en reed met zijn voertuig opzettelijk tegen één van de handhavers aan. De biker werd met zijn fiets meegesleurd en kwam bijna onder de auto terecht. De man stopte enkele meters verderop.

Politiebureau

Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. Daarbij werd een elleboogstoot op het gezicht van de handhaver gegeven. De man zit inmiddels vast op het politiebureau. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag, mishandeling, ernstige belediging en verzet. De handhaver raakte gewond, maar maakt het naar omstandigheden goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Handhaver met opzet aangereden in Capelle a/d IJssel
Sluiten