Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 18 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Doris (25) ontwerpt kleding voor de Feyenoordvrouw

Vrouwelijke kleding voor vrouwelijke Feyenoordfans, dat ontbreekt nog in de Feyenoord Fanshop ontdekte de 25-jarige modestudente en supporter van de Rotterdamse club Doris van der Molen. Ze besloot hier verandering in te brengen en ging aan de slag met een kledinglijn voor de Feyenoordvrouw. Wat begon als een schoolopdracht groeide uit tot een groot project. Mensen staan al in de rij om de kleding te kopen, maar het project zit nog in de ontwerpfase.

Doris is derdejaars student aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. „We hadden op school een opdracht gekregen om een product te ontwerpen voor een bepaalde community”, vertelt Doris. „Een groot deel van mijn familie, en met name mijn opa, is groot fan van Feyenoord. En zelf vind ik het ook leuk om de club te volgen. Daarom wilde ik graag iets doen voor deze community. Ik wilde Feyenoordsupporters in een goed daglicht zetten in plaats van als hooligans."

Bikini

Na wat onderzoek kwam de Rotterdamse studente erachter dat er weinig leuke kleding is voor vrouwelijke fans. „En daar is wel behoefte aan. De shirts bijvoorbeeld die er nu zijn, zijn heel simpel. Recht toe recht aan, zonder pasvorm. Met mijn kledinglijn wil ik dat de vrouwelijke fans zich vrouw kunnen voelen. Zonder dat je daar gelijk een bikini voor moet aantrekken, zoals je in sommige andere landen ziet. Ik snap ook wel dat je niet in je bikini in De Kuip gaat staan.”

Voor haar kledinglijn ontwierp Doris onder meer een jasje, een kort truitje, een net jurkje en een trui. „Er zit voor elke vrouw iets tussen. Feyenoordvrouwen lopen namelijk erg uiteen in leeftijd en kledingmaat. Ik heb geprobeerd om daar rekening mee te houden.”

Fanshop

Omdat Doris zo blij was met haar ontwerpen en de schoolopdracht graag wilde omzetten in een daadwerkelijk project, besloot ze om de kledingontwerpen op te sturen naar het AD. Sindsdien is het balletje gaan rollen. ,,Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo snel zou gaan”, zegt Doris. ,,Ik krijg al reacties van mensen die de kleding willen kopen, maar zo ver ben ik nog niet. Momenteel ben ik heel druk met mijn stage, dus het is ook lastig om te zeggen wanneer dat precies gaat gebeuren. Maar ik zou het heel gaaf vinden als ik een samenwerking met de Feyenoord Fanshop kan aangaan. Dat de kleding uiteindelijk daar te koop is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Doris (25) ontwerpt kleding voor de Feyenoordvrouw
Sluiten