Job Halkes
Job Halkes Binnenland 27 mrt 2017

DJ Paul Elstak geniet nu meer van zijn succes

Nog paar weken te gaan en dan verwelkomt DJ Paul Elstak ongeveer tienduizend liefhebbers van hardcore in Ahoy. Hij lijkt aan een tweede leven als dj begonnen te zijn na zijn succesvolle periode in de jaren 90. Samen met Jebroer en Dr. Phunk scoort hij momenteel weer een top-40 hit met het nummer ‘Kind van de Duivel’.

Ahoy is natuurlijk de zaal waar iedere Rotterdammer wil staan die iets met muziek doet!
Ook internationaal hoor. Het is een van de grootste zalen van Nederland. En het is super, want hij staat in Rotterdam. Het was een wens die ik nog had, een eigen feest in Ahoy. Nu gaat het gebeuren.

Hoe is het feest ontstaan?
Jarenlang heb ik mijn verjaardagsfeest gevierd in januari en dat was altijd een succes. Vorig jaar werd ik 50 en toen gaf ik een feest in de Maassilo. Ik besloot dat dat ook de laatste keer was dat ik mijn verjaardag vierde, het was genoeg. Het is best veel werk om zoiets op te zetten, maar het was een enorm succes en de sfeer was erg goed. En met dat goede gevoel wilde ik nog wel iets doen. Toen kwam er een datum vrij in Ahoy bij B2S om iets te organiseren. Die zeiden, zullen we een feest voor jou in Ahoy doen? Een soloavond.

Wat dacht je toen?
Super! De eigenaar van B2S wist dat ik zoiets altijd nog wilde doen. Niet dat ik er elke nacht van droomde, maar het stond wel op mijn bucketlist.

Wat kunnen mensen verwachten?
Er zit onder meer een showcase in van mezelf waarin ik terug ga in mijn muzikale carrière. Dat wordt heel speciaal met entertainment en een show met licht en geluid. We hebben gastoptredens van producers en dj’s. Met de productie ben ik de komende weken nog hard bezig. Ik bouw de avond ook op qua gezelligheid op de manier waarop ik denk dat het moet. We gaan zorgen voor een legendarische avond.

Hoe belangrijk is Rotterdam voor jou?
Rotterdam is de stad waar alles begon. Ik ben ooit begonnen in de Bluetiek Inn en kwam daar in aanraking met Peter Slaghuis. Hij introduceerde me in de wereld van house. Daarna ging ik aan de slag bij Midtown en kwam ik in aanraking met hardcore. Ik begon met de groep Holy Noise en dat was meteen succesvol. Denk ook aan Parkzicht vroeger. Daar kwam ik geregeld.

Had je toen het idee dat je nu nog succesvol zou zijn?
Nee, toen ik 30 werd dacht ik: nou is het wel voorbij. Maar ik werd 40 en het ging nog steeds door, nu ben ik 51 geworden en ik heb het drukker dan ooit. Ik zit op dit moment aan mijn piek wat boekingen betreft. Te bizar voor woorden. Zeker op freestyle- en hardcorefeesten ben ik goed vertegenwoordigd. Op alle soorten feesten kan ik draaien. Je best blijven doen en muziek maken en om de zoveel tijd een klapper hebben.

Nu sta je weer in de Top 40 met Jebroer.
Het is belangrijk dat je vernieuwt en niet blijft hangen. Ik ben nu bezig met de succesvolle freestyleproducer Dr Phunk en voor de vocalen met Jebroer om een nieuwe plaat te maken. Jebroer komt uit een hele andere scene, maar die wil ik erbij betrekken. Onze plaat wordt nu zelfs gedraaid op Slam FM.

Iets anders. Feyenoord is ook een grote liefde van je?
Zeker. Via de zoon van voormalig trainer Rob Jacobs kwam ik voor het eerst in de Kuip. Toen heb ik meteen een seizoenkaart gekocht en werden ze gelijk kampioen. Dat was in 92-93 en ik heb nog altijd een seizoenkaart. Laat me duidelijk zijn: ik ben Feyenoordsupporter en geen hooligan, wat sommige mensen denken. Ik mag er dan wel stoer uitzien, maar ik ben het niet. In sommige steden doen ze moeilijk omdat je voor een andere club bent. Triest, maar zo werkt het soms.

Wat heb je liever: Feyenoord kampioen of een nummer-1 hit?
Als ik moet kiezen, dan mag Feyenoord wel een keer kampioen worden. Dan wordt het feest. Maar ik wil er nog niet te veel over nadenken. We zijn er nog niet.

Wat verwacht jij van Ahoy?
Ik ga het in ieder geval bewust meemaken. Vroeger toen ik succes had, overkwam alles me. Nu ben ik me veel meer bewust van het succes en ik kan er meer van genieten. Ook zat ik toen niet lekker in mijn vel, omdat ik werd uitgescheten door de hardcorescene, omdat ik commercieel ging. Ik veranderde niet, maar de muziek gedeeltelijk. Daar werd ik op aangevallen. Maar ik heb er nooit spijt van gehad. Als je de kans grijpt, dan moet je die pakken. Er is niks mis met geld verdienen. Mensen vragen mij wel eens of het vroeger niet toffer was en dan zeg ik; deze tijd is de tofste tijd die er is!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
DJ Paul Elstak geniet nu meer van zijn succes
Sluiten