Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 8 mrt 2017 / 12:31 uur

De Apocalyps was nog nooit zo mooi dichtbij

Metro’s Iris was er echt even helemaal uit met deze nieuwste en unieke Virtual Reality experience.

En gáán met je geweer!

Oog voor detail

Nu bukken! Ik haal ze voor je neer. Achter je, kijk uit… Oh fuck, ze komen met z’n zessen op me af, back me up. Met vier medestrijders zit ik midden in de Apocalyps, bewapend met een supersniper en rugzak. Het doel: overleven en de zombies in alle maten, kleuren en vormen kapotschieten. Anders pakken ze mij. Ondertussen is er nog wat tijd om de omgeving in me op te nemen en ‘oog voor detail’ staat hier in Virtual Reality (VR) hoog in het vaandel. Van de pillendoosjes in de kast van het sinistere ziekenhuis (wat zou erin zitten?) tot de prachtige roze in bloei staande Japanse kersenbloesem in de tuin.

Onder de parkeergarage

Na afloop gaat de VR-bril af en sta je in een grijze ruimte van 200 vierkante meter, onder een parkeergarage en zonder daglicht. Van Japan, de sterrenhemel met volle maan en het hospitaal, zomaar drie van de vele werelden, ben ik plotsklaps gewoon weer in Noord. Bij De VR Arcade om precies te zijn, dé nieuwe game hotspot met een zogenaamde free-roam voor de ultieme VR-beleving. De eerste in Europa waar je volop kunt bewegen zonder ergens tegenaan te knallen. Of heel soms tegen iets heel zachts: de steunpilaren in het midden van de ruimte zijn ‘speelproof’ ingepakt, voor wanneer je even iets te wild wordt.

Ik ben helemaal niet een 'game' type, maar dit is gewoon f*cking VET! Wat een uitzonderlijke ervaring.. Je begeeft je volledig in een andere wereld, echt heel gaaf!

Gepostet von Eva Bos am Sonntag, 5. März 2017

Gedeelde pret…

Gedeelde pret is dubbel zo vet, lijkt het credo voor interactieve gezelschapsspellen als paintball en lasergame. Maar die kennen we nu wel. De escape rooms staan inmiddels ook al mooi op de Amsterdamse kaart, dus hoogste tijd voor iets nieuws. Vanaf donderdag kun je met je vrienden/collega’s/Happn-dates het nieuwste uitje van de stad beleven. Al vinden ze ‘uitje’ wel een beetje suf klinken, licht Nienke Cusell toe, een van de initiatiefnemers van De VR Arcade, samen met Sander Bos, Wilco Vos en Sebastiaan de Jonge. Maar een uitje is het wel, of beter ‘uit’, want een half uur in het spel en je hebt het gevoel helemaal van de wereld te zijn geweest.

Foundingteam De VR Arcade heeft er zin in! Wilco Vos, Nienke Cusell, Sander Bos. Sebastiaan de Jonge staat er niet op.

Gamers

„Dat is ook precies de bedoeling!” Vos heeft het spel met zijn Groningse ontwikkelmaatjes gemaakt. De gamer in hart en nieren werd geïnspireerd door de game Call of Duty, „en door The Walking Dead.” VR is niet nieuw, maar deze variant met een heel trackingsysteem waardoor alle bewegingen van jou en je omgeving worden waargenomen, wel. „Je ziet alles.”

Danny de Beuker

De VR Arcade is in minder dan twee maanden gebouwd, met grote hulp van aannemer Danny ‘de doorbeuker’ Morsch, die door de bouwval het VR-paradijs zag. Ze verwachten vooral veel vrijgezellenfeesten, familie- en bedrijfsuitjes. Want zeker in het laatste geval werkt niets zo goed als teambuilding dan gezamenlijk de vijand bestrijden. Een aantal bedrijven heeft dan ook al gereserveerd, vervolgt het enthousiaste team. Een brandpreventiebedrijf, een politieafdeling en IT-bedrijven, „die zijn natuurlijk heel nieuwsgierig hoe echt het is.” Héél echt, weten ook zij, want natuurlijk is er al volop gespeeld. „Elke keer ontdek je weer nieuwe dingen.”

Op het beeldscherm boven kunnen anderen zien wat jij op dat moment in VR ziet

Wauw!

Na afloop zijn er complimentjes van mijn medestrijders. Je knalde er mooi vier tegelijk neer, zeg. Wauw, ik ging echt stuk toen je die ene dikke zombie aanpakte. En wat beweeg je grappig als je vecht, je leek wel te dansen. Met het gevoel in zes landen te zijn geweest, stap ik weer op het pontje. Ik schrik even en wil mijn geweer al pakken: zie ik daar nou een zombie linksvoor op het dek? Ik laat mijn handen snel zakken, het is gewoon een vrouw die wat wit ziet. Lévensecht, dat Virtual Reality.

Reageer op artikel:
De Apocalyps was nog nooit zo mooi dichtbij
Sluiten