Metro
Metro Binnenland 21 mrt 2017 / 10:08 uur

Art met Nacht van de Vluchteling in Amsterdam

De Nacht van de Vluchteling wordt voor het eerst ook in Amsterdam gehouden. In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni wordt er gestart en gefinisht op het Westergasterrein. Sinds 2010 wandelen deelnemers al 40 kilometer tussen Rotterdam en Den Haag en vorig jaar ook van Nijmegen naar Arnhem.

Horror

Wie Is De Mol?-presentator Art Rooijakkers is een van de ambassadeurs van de Stichting Vluchteling. Hij bezocht eerder Irakese en Syrische families en zei toen in deze krant: „Iedereen hier heeft zijn eigen horrorverhaal. Mijn hart is gebroken.” Rooijakkers loopt zelf in de hoofdstad mee.

NPO Radio 2 zendt tijdens ’de Nacht’ urenlang live uit. Daarvoor komen enkele bekende dj’s met een zogeheten thuisstation #NvdV17 naar Amsterdam.

Tijdens de achtste editie van de Nacht van de Vluchteling wordt weer geprobeerd een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking.

Onderliggend doel van Stichting Vluchteling is het vergroten van het draagvlak voor vluchtelingen. Ruim 65 miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor oorlog en geweld. Deze mensen hebben dringend hulp nodig, weet de stichting: water, onderdak, voedsel en medische zorg.

Vorig jaar leverde de Nacht van de Vluchteling 1 miljoen euro op en ging het geld naar hulpprojecten in Niger, Syrië, Tsjaad en Zuid-Soedan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Art met Nacht van de Vluchteling in Amsterdam
Sluiten