Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 18 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

5x dieren spotten in Rotterdam

Nu het bijna officieel voorjaar is, komen de geboortegolven in het dierenrijk langzaam op gang. Een goede reden voor dierenliefhebbers om de deur uit te gaan en te genieten van al het jonge grut. Maar waar moet je dan naar toe? Metro Rotterdam zet vijf suggesties voor je op een rij.

1. Plaswijckpark
In het Plaswijckpark staan niet alleen maar speeltoestellen! Er zijn ook heel veel dieren te vinden. Zo wonen er verschillende soorten apen, alpaca’s en neusberen. Begin deze maand werd het eerste lammetje van 2017 geboren. Ze hebben ook hele leuke otters:

In #Dierenwijck springen de otters graag in het water! Bewonder deze sierlijke zwemmers onderwater en zie hoe zij zich bewegen. Als echte jagers zoeken de otters graag naar een lekker visje!

Gepostet von Plaswijckpark am Montag, 13. März 2017

Ook de dieren genieten van de voorjaars-zonnestralen

Gepostet von Kinderboerderij De Blijde Wei am Dienstag, 14. März 2017

3. De Biesbosch in Dordrecht
Oké, oké, dit is dan wel geen Rotterdam, maar wel een absolute aanrader! Ontdek dit prachtige natuurgebied vol dieren per voet of (nog leuker) per boot. Als je goed oplet zie je misschien wel een prachtige ijsvogel. Met een flinke dosis geluk zie je zelfs een bever zwemmen. Geen tijd om die kant op te gaan? Kijk dan gewoon naar de vlogs van boswachter Thomas!

4. Diergaarde Blijdorp
Stja, Diergaarde Blijdorp kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Van olifanten tot toekans: je kan ze allemaal vinden in dé dierentuin van Rotterdam. Een maand geleden werd neushoorntje Karuna geboren. Het beestje is al lekker actief dus kom snel op kraambezoek.

Heerlijk buitenspeelweertje, he? Ook het neushoorntje haalt met dit mooie weer ook regelmatig een frisse neus in haar buitenverblijf 😉 #pictureoftheweek #bijzondereontmoeting

Gepostet von Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo am Dienstag, 14. März 2017

5. Hertenkamp in het Kralingse Bos
Of wat dacht je van een bezoek aan de herten in het Kralingse Bos? Zoals je ziet zijn ze erg fotogeniek en ook nog eens hartstikke lief. En als je dan toch op een zonnige lentedag in het Kralingse Bos bent, kan je meteen een lekker ijsje halen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5x dieren spotten in Rotterdam
Sluiten