Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 25 mrt 2017 / 15:35 uur

5x bijzondere hotels in Rotterdam

Een nachtje slapen in Rotterdam? Dat kan op heel veel verschillende manieren. Boek een hostel voor een paar tientjes of tast diep in de buidel voor een nacht in het Hilton. Op zoek naar iets bijzonderders dan een simpele hotelkamer met bed en douche? Check dan deze vijf hotels!

Lees ook: In deze sterrenrestaurants in 010 diner je voordelig

Foto: ANP
Foto: ANP

1. Slapen in een kubuswoning
Dit is je kans om de binnenkant van een kubuswoning eens even uitgebreid te bestuderen. Hoe voelt het toch om in een ‘scheef’ huis te wonen? Goedkoop is de ervaring niet, want je betaald ruim honderd euro voor een nachtje in een kubuswoning. Je kunt dan weer besparen door je eigen eten te maken. Het appartement heeft namelijk een keuken én vaatwasser (ook fijn).

2. De Euromast
Je bent vast wel eens met de lift omhoog geweest om te genieten van het uitzicht over Rotterdam, maar wist je dat je er ook kunt slapen? Gelegen aan de uitkijkplatforms vind je suite ‘Stars’ en suite ‘Heaven’. De suite Stars heeft een ligbad met jacuzzi en uitzicht op de Maas. Suite Heaven biedt een regendouche en ligt aan de zuidzijde. Prijskaartje? 385 euro per nacht. Dan krijg je wel ontbijt én een fles champagne.

Foto: ANP
Foto: ANP

3. The Student Hotel
Hier is het altijd druk en gezellig. Je vindt hier namelijk niet alleen hotelgasten, maar ook veel studenten die tijdelijk in het hotel wonen. Regent het een dag in Rotterdam, dan hoef je je hier niet te vervelen. Er zijn namelijk werkplekken, fitnessfaciliteiten en je kunt er biljarten en tafeltennissen. Als het wel lekker weer is, kan je bij het hotel een fiets huren.

4. Slapen op een jacht
Rotterdam is een havenstad en dat heeft vele voordelen. Je kunt bijvoorbeeld op diverse jachten in de havens overnachten, zoals op het Christina Onassis Yachthotel. Het is een jacht van 32 meter met vijf suites. Elk met minibar en eigen badkamer met toilet. Het bubbelbad op het dek is ook niet verkeerd. Neem wel een goed gevulde portemonnee mee, want een nacht kan, afhankelijk van het aantal personen, honderden euro’s kosten.

5. Drijvend op het water
Een goedkopere optie dan slapen op een jacht is overnachten in het H2OTEL. De accommodaties drijven op de Nieuwe Maas. Ontbijten, lunchen en dineren kan op een speciale picknickboot. Er is een speciale tentoonstellingsruimte voor kunst, een bar en een comfortabele loungeruimte. Je hoeft dus eigenlijk je hotel niet uit!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5x bijzondere hotels in Rotterdam
Sluiten