Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 16 feb 2017 / 17:35 uur

Slapen in de A’DAM Toren met muziekjunkie Sir Adam

Metro’s Iris sliep een nachtje in het nieuwe Sir Adam Hotel in de A’DAM Toren.

DE A'DAM Toren in vol ornaat / Martijn Kort

Proost

„Wil je prosecco?” vraagt Sandjay met zangerige stem achter de check-in die lijkt op de bar van een hippe club. Ligt de A’DAM Toren in Noord?! Natuurlijk wil ik wel een glaasje en hij schenkt het in. „Proost, op Sir Adam.” Want zo heet dit nieuwe hotel dat vanaf nu officieel open is, al was het dat al wel officieus, getuige de reacties op Facebook. Louter vijf sterren voor dit viersterrenhotel en onder anderen Fred en Hetty uit Harderwijk gingen mij voor: „Lekker plaatjes draaien hier. Jemig, wat hebben wij genoten.” In de hotelkamer begrijp ik Fred en Hetty als geen ander.

https://www.facebook.com/hetty.schoutenvermeer/posts/10212215763899355:0

,,Wil je prosecco?" vragen ze als eerste aan de 'hotelbalie'

Flipperen

In de hoek prijkt een Bluetooth Crosley-platenspeler waarop je de vinylplaten kunt spelen die ernaast staan, of je kiest je favoriet in de platenbakken die in The Hub staan, hun hippe alternatief voor de traditionele hotellobby en waar zelfs een Game of Thrones-flipperkast staat. Geen Justin Bieber in de bakken, wel Ike en Tina Turner en ‘The best of Percy Sledge’. En Grease, zie ik en snel gris ik de plaat uit de bak, die is voor mij vanavond.

Graaien maar in de platenbakken!

In de lift

Yes! Ik heb weer lift C, de leukste van de zes. Heupwiegend stap ik in deze ‘discolift’ waar muziek uit de speakers schalt en flikkerende lichten het hokje tot een klein feestje maken. Al zijn lift E (zebraprint) en D (psychedelische muziek) ook lekker. Of B, waarin de achtergrond telkens wisselt. Je moet ze gewoon eigenlijk allemaal proberen. In navolging van Sir Albert in de Pijp en Sir Savigny in Berlijn, opent SIR nu zijn derde hotel op een plek waar het muziek is dat de klok slaat. Muziekbedrijven als Sony, Gibson en MassiveMusic huisvesten hoger in de toren, evenals Shelter in de kelder, een club met 24-uursvergunning voor liefhebbers van kwalitatieve vernieuwende dancemuziek.

Ondeugend…

„Wist je dat Sir Adam een music junkie is?” Daniël van de Front Office loopt met me mee naar mijn kamer (304). „En hij is een beetje ondeugend…” Vandaar details als lichten onder het bed die wanneer de rest donker is, de kamer een spannende aanblik geven. Of het kopstootje dat voor je klaarstaat om gedronken te worden. Boven mijn bed prijkt een Gibson-gitaar, twee oude rockers lijken naar me te knipogen, maar ook Daniel weet niet wie ze zijn. „Die ene lijkt op de uitsmijter van de Melkweg”, meent hij, „maar dat zal hem wel niet zijn.” Buiten glinstert het IJ en door de reusachtige ramen heb je een mooi uitzicht op de stad, die hier gevoelsmatig heel ver weg lijkt.

Daniël maakt het gezellig in de kamer

Grease

Daniël komt uit Letland, werkte eerder als nachtportier en achter een lopende fabrieksband en noemt dit hotel ‘totaal anders dan anders.’ Ook om te werken, „we zijn niet aangenomen omdat we veel hotelervaring hadden, maar omdat we bij Sir Adam passen.” Allemaal muziekliefhebbers en een beetje ondeugend, dus. De Let maakt het gezellig in de kamer en zet Grease op. Nét voor ik hem wil vragen of-ie misschien zin heeft om te dansen, gaat hij er weer vandoor. „Enjoy yourself.” Ik schop mijn schoenen uit, zet Grease Lightning op 100 en plof op het bed. I will, Sir Adam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Slapen in de A’DAM Toren met muziekjunkie Sir Adam
Sluiten