Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 15 feb 2017 / 15:35 uur

Schattig: neushoorntje geboren in Blijdorp

Beschuit met muisjes in Diergaarde Blijdorp. Daar is de Indische neushoorn Namaste dinsdagavond om 23.44 uur bevallen. Het geslacht van het kleintje is nog niet bekend. Moeder en jong maken het goed, dus kraamvisite is welkom in het dikhuidenverblijf Taman Indah.

De bevalling was live te volgen via een webcam. Ruim 30.000 mensen zaten daarom dinsdagavond aan hun scherm gekluisterd om hier getuige van te zijn.

Pittig beestje

Omdat Namaste ‘erg onrustig’ was en niet wilde eten, vermoedden haar verzorgers al dat ze zou gaan bevallen. Dat lieten ze haar dan ook in alle rust doen. Binnen drie kwartier kon het babyneushoorntje al op eigen benen staan en had het gedronken. Die diergaarde spreekt van een ‘pittig beestje’: „Het heeft zelfs al een paar rondjes door het kraamverblijf gelopen.”

Voor Namaste is het haar zevende jong. Ze had al vier zoons en twee dochters. Vader Gujarat is enige tijd geleden terugverhuisd naar Planckendael in België.

Bedreigd

Indische neushoorns komen alleen nog voor in enkele reservaten in Noord-India en Nepal. In hun natuurlijke leefgebied worden zij bedreigd door stroperij vanwege hun lucratieve hoorn. Gelukkig nemen hun aantallen de afgelopen jaren weer toe dankzij goede beschermingsmaatregelen.

Wie niet op kraamvisite kan komen, kan Namaste en haar jong nog altijd bewonderen via de webcams die voor de bevalling in het verblijf zijn geplaatst.

Eerste beelden van de kleine Indische neushoorn

Hoera! Op 14 februari om 23.44 uur is het Indische neushoorntje geboren. Het geslacht is nog niet bekend. Moeder Namaste en jong maken het goed. De neushoornbaby is al te bewonderen in het dikhuidenverblijf Taman Indah. Voor iedereen die het gemist heeft, delen we hier de webcambeelden van de bevalling en de eerste filmbeelden van de kleine. Kom je op kraamvisite? Lees het persbericht op https://www.diergaardeblijdorp.nl/neushoorn-geboren-blijdorp-kraamvisite-al-mogelijk/

Gepostet von Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo am Mittwoch, 15. Februar 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schattig: neushoorntje geboren in Blijdorp
Sluiten