Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 17 feb 2017 / 11:43 uur

Politie doneert kleding aan Kledingbank Rotterdam

De partij gestolen kleding die de politie Rijnmond-Oost onlangs in beslag heeft genomen, gaat naar de Kledingbank Rotterdam. Dat maakte de politie vrijdag bekend via Facebook.

Nadat het Skwibus-team van de politie een verdachte had aangehouden omdat hij een grote hoeveelheid gestolen kleding in zijn bezit had, kon de recherche de 23 spijkerbroeken, 8 truien en 2 jassen niet herleiden naar de rechtmatige eigenaar. De kleding zou daarom vernietigd worden.

Zonde

Dat lieten de agenten echter niet zomaar gebeuren. Via Facebook schakelden ze de hulp van Rotterdammers in om een goed doel te verzinnen om de kleding aan te doneren. „Vernietigen leek ons natuurlijk zonde. Daarom zijn we op zoek naar een goed doel voor de kleding. Schrijf in een reactie hieronder welk goede doel u voor ogen heeft. Moge het beste idee winnen!”, luidde de oproep.

Politie vraagt uw hulp bij het bedenken van een goed doel voor inbeslaggenomen partij kleding!Onlangs werd er door het…

Gepostet von Politie Rotterdam-Oost, Basisteam IJsselland. am Dienstag, 7. Februar 2017

Flinke klus

Daar werd massaal gehoor aan gegeven. Uit bijna 500 reacties werd uiteindelijk de Kledingbank Rotterdam in Delfshaven gekozen. „Een flinke klus om na te lezen, kunnen wij u vertellen. Maar bovenal kwam het er op neer dat deze kleding geschonken moest worden aan mensen die minder te besteden hebben”, aldus de politie.

Dankbaar

De kledingstukken zijn donderdag aan ‘zeer blije’ vrijwilligers van de kledingbank overhandigd. De politie zegt vereerd te zijn hen op deze manier te kunnen helpen en is dankbaar voor alle positieve reacties en betrokkenheid bij de actie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie doneert kleding aan Kledingbank Rotterdam
Sluiten