Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 2 feb 2017

Olifantje Olli heeft veel succes als gameheld

Ruim 55.000 downloads en alleen maar positieve reacties. Het spelletje Olli Ball, dat half januari werd gelanceerd, is een groot succes. „Olli is gewoon een leuk karakter”, aldus Diederiekje Blok. Binnenkort verschijnt er zelfs een complete Rotterdamlijn van het populaire olifantje.

Diederiekje is de maakster van het merk Ollimania. Daaronder vallen een aantal karakters. Zo ook Olli, die al sinds 2004 bestaat en goede doelen steunt. In 2013 werd Olli in één klap beroemd in Rotterdam omdat hij toen samen met Feyenoord Diergaarde Blijdorp heeft gered. Ook zet Olli zich groot in voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Het megagrote Olli-standbeeld bij de ingang verzacht de pijn van de kleine patiëntjes. Naast Olli horen onder meer Ari, een varkentje dat onder water woont, de oude taaie krab Kor en de kleine Tutje bij de Ollimania-familie.

Inmiddels zijn er meerdere boeken uitgekomen, zijn er al heel wat Olli-knuffels en andere producten over de toonbank gegaan en is er een animatiefilm gemaakt voor de patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis. En nu is er dus ook een game voor op je smartphone of tablet. Fans van het olifantje hadden de wens al jaren geleden uitgesproken. „Maar zoiets kost tijd om te realiseren”, zegt Diederiekje.

Rotterdam level

Bij Olli Ball gaat het erom dat Olli een zo groot mogelijke afstand door de lucht aflegt en dat hij onderweg punten inzamelt door vliegende eendjes te vangen. Met de verzamelde punten kan Olli in een outfit vliegen, bijvoorbeeld als haai of cowboy. Wanneer er genoeg punten binnen zijn, kan worden gekozen voor een ander level.

„We hebben nu drie levels: de jungle, het ijslandschap en de maan. Maar de fans willen meer”, laat Diederiekje weten. „We zijn daarom hard bezig met nieuwe levels. Bij een van de volgende updates komt een speciaal Rotterdam-level, met de skyline van Rotterdam als achtergrond.”

Succes

De game wordt nu volop gespeeld. Waar het succes precies vandaan komt, weet Diederiekje niet. „Olli is natuurlijk een heel leuk karakter. Hij is een beetje een sul bij wie alles net goed gaat. Daarbij komt dat er veel humor inzit. Als je in het spel bijvoorbeeld op poep valt, krijg je meer punten.”

Rotterdamlijn

Naast de Olli Ball-game heeft Diederiekje nog meer plannen met het olifantje. Zo komt er deze lente een speciale Rotterdamlijn uit met allerlei Olli Rotterdam-spullen. „Olli is inmiddels internationaal bekend, maar Rotterdam blijft speciaal. Daar zitten de meeste fans. Daarom komt er een speciale Rotterdamlijn”, aldus Diederiekje. Binnenkort zullen onder meer schriften, gummen, rugzakken, bumperstickers, kaartspellen en sporttassen te koop zijn. Naast de vele Ollimania-producten die er al zijn.

En de fans? Die hebben ook nog wel wensen. „We krijgen vaak het verzoek om een tv-serie te maken of toneelstukken of musicals. Allemaal heel leuke ideeën, maar het kost heel veel tijd om zoiets te realiseren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Olifantje Olli heeft veel succes als gameheld
Sluiten