Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 18 feb 2017 / 09:19 uur

Natuurhistorisch Museum tikt steenmarter op de kop

Het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam krijgt er weer een nieuw ‘dood dier met een verhaal’ bij. De steenmarter die van de week een stroomstoring veroorzaakte in Groningen krijgt een plek in de tentoonstelling van het museum.

Lees ook: Man stikt bijna in meerval na leegeten aquarium

De steenmarter was in het transformatorstation terechtgekomen en veroorzaakte zo een kortsluiting. Het beestje overleefde het voorval niet. Door zijn bizarre dood past de steenmarter perfect in de tentoonstelling ‘Dode dieren met een verhaal’ van het Natuurhistorisch Museum. Het is niet de eerste steenmarter in de collectie.

Kortsluiting

In januari werd de zogenoemde ‘CERN-marter’ al tentoongesteld. Het beestje zorgde voor kortsluiting in een bovengronds hoogspanningsstation waardoor de deeltjesversneller van CERN een week stil kwam te liggen.

De Groningse steenmarter is voorlopig nog niet te zien in het museum in Rotterdam. De marter moet eerst worden opgehaald en opgeknapt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Natuurhistorisch Museum tikt steenmarter op de kop
Sluiten