Job Halkes
Job Halkes Binnenland 9 feb 2017 / 16:37 uur

En weer zegt een toptennisser af voor Ahoy, nu Nadal

Nog voordat er een bal is geslagen in Ahoy, is het ABN-Amro World Tennis Tournament alweer ontdaan van een topspeler. Nadat eerder deze week Stan Wawrinka heeft moeten afzeggen, heeft nu ook Rafael Nadal laten weten niet naar Rotterdam te kunnen komen. Daarmee zet het toernooi een traditie voort waarin het in de laatste dagen voor het toernooi afzeggingen regent.

2017
Niet alleen Nadal moest dit jaar afzeggen, eerder liet ook de nummer drie van de wereld, Stan Wawrinka, weten niet te kunnen komen. Door die afzegging was Nadal de hoogstgeplaatste speler, maar die moet dus op advies van de dokter rust houden.

I am very sorry to announce I won't be able to play in Rotterdam next week. After last year's absence from some…

Gepostet von Rafa Nadal am Donnerstag, 9. Februar 2017

2016
Tranen bij de fans als Roger Federer laat weten dat hij niet naar Rotterdam komt vanwege een blessure. Hij moet zich laten opereren aan de meniscus en is daardoor een tijd uit de running. Het toernooi moet het doen zonder publiekstrekker. Martin Kližan is de verrassende winnaar.

2015

Toernooidirecteur Richard Krajicek is in zijn nopjes met de komst van de Kroaat Martin Cilic, de winnaar van de US Open in 2014. Maar een week voor het toernooi komt het telefoontje dat je niet wil krijgen als toernooidirecteur, Cilic zegt af. Een armblessure houdt hem aan de kant. Wawrinka kan daardoor het toernooi op zijn naam schrijven.

2014

In 2014 is het al helemaal druk wat afzeggingen betreft. Drie top 10-spelers, Wawrinka, Raonic en Gasquet, zeggen af. Het lukt Krajicek nog wel om Andy Murray te strikken, zodat het toernooi nog enigszins gered is. Tomáš Berdych gaat er uiteindelijk met de eindzege vandoor.

2012-2013

Veel top 10-spelers reizen deze jaren af naar Rotterdam. Afzeggingen zijn er niet, tot opluchting van de organisatie. En dat resulteert in mooie winnaars als Federer (2012) en Juan Martín del Potro (2013).

2011

In dit jaar verschijnen er maar liefst vijf top 10-spelers in Ahoy. Tenminste, dat geeft het affiche aan. Maar vlak voor de start moet Djokovic toch verstek laten gaan vanwege een blessure. Omdat er nog genoeg toppers overblijven, wordt er geen vervanging gezocht. De Zweed Robin Söderling vervangt hem en gaat er voor de tweede keer met de titel vandoor.

2010

Het is niet de eerste keer dat Nadal moet afzeggen. In 2010 moet hij ook al een belletje plegen naar de organisatie vanwege een blessure, tot teleurstelling van zijn fans. Ook Tsonga kan helaas niet komen, waardoor er nog maar één top 10-speler overblijft. Söderling wint het toernooi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
En weer zegt een toptennisser af voor Ahoy, nu Nadal
Sluiten