Job Halkes
Job Halkes Binnenland 7 feb 2017 / 09:27 uur

Eerste escape room-diner in valentijnsweekend

Een escape room bezoeken is al een avontuur op zich, maar volgens Leon Keekstra mag het allemaal nog wel wat smaakvoller. Samen met een aantal anderen bedacht en organiseert hij daarom in het valentijnsweekend het eerste escape room-diner van Nederland in de Rotterdamse SuGu Club.

„In het buitenland kennen ze zoiets wel, maar in Nederland is zoiets nog niet eerder gedaan”, aldus Keekstra, die spreekt namens de organisatoren Chefplaza en de Escaperoom Atoombunker. „We wilden iets unieks verzinnen om te doen in de escape room. Al brainstormend kwamen we op het idee van eten. Er zijn wel concepten waarbij je eerst escape room speelt en daarna gaat eten. Maar een spel waarbij het eten ook aanwijzingen bevat, is nieuw.”

Het decor is de SuGu Club, een groot gebouw in Rotterdam-West waar de escape room is gehuisvest in een voormalige, achttien kamers tellende atoomkelder. „De Rotterdamse happy few zouden daar gaan schuilen en verblijven in het geval van een atoomaanval. Het spel is dan ook dat je een atoombom moet ontmantelen voordat deze afgaat.”

Spannende gerechten

En in het valentijnsweekend wordt er dus nog een speciaal element aan toegevoegd. „Met behulp van aanwijzingen in je gerecht moet je je weg zoeken. En je moet echt scherp zijn tijdens het eten, want voor je het weet eet je je aanwijzing op.” Samen met de cateraar van het complex wordt er gewerkt aan spannende gerechten. „We heten de gasten welkom met een glaasje radioactieve champagne. En wie het spel samen goed speelt, krijgt aan het eind van de dag een mooi aandenken.”

De koppels moeten zich al etend in totaal door drie kamers heen worstelen. „Elke tafel is prachtig gedekt. Stellen kunnen naast het spel genieten van een omgeving vol privacy en intimiteit”, vertelt Keekstra. In totaal kunnen er in het valentijnsweekend tientallen stellen terecht. Inclusief eten, drinken, het spel en aandenken betaal je 75 euro per persoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Eerste escape room-diner in valentijnsweekend
Sluiten