Kasper Hermans
Kasper Hermans Binnenland 6 feb 2017

Bill Clinton slentert door het centrum van Amsterdam

Verschillende bewoners en toeristen in Amsterdam keken maandagmiddag raar op toen ze een wel heel bekend figuur door de straten zagen lopen. Bill Clinton, oud-president van de Verenigde Staten, was op pad in de Nederlandse hoofdstad.

„Ik heb zojuist Bill Clinton in Amsterdam gezien, ik denk dat ik nog nooit zo verward ben geweest in heel mijn leven”, zo twitterde de Amerikaanse student Owen Tracy. Ook niet-Amerikanen herkenden Clinton, waaronder de Britse Lucy Boaden. „Bill Clinton heeft net het café waar wij inzaten gepasseerd en ik ben niet aan de drugs. De Roemeen Mihnea Stoica had – als een van de weinigen – het lef om even om een selfie te vragen met de politicus.

https://twitter.com/Owen_Patrick17/status/828583057049399296

Just met President Bill Clinton! He said he really enjoyed his visit to Romania during his mandate as #POTUS.

Gepostet von Mihnea S. Stoica am Montag, 6. Februar 2017

Uiteindelijk ging Clinton ook ergens zitten om een drankje en een hapje te doen. Daarvoor koos hij restaurant Tomaz in de Begijnensteeg. „Bill Clinton heeft geluncht vanmiddag bij restaurant Tomaz in de Begijnensteeg in Amsterdam en hij was blij en zeer tevreden."

Er is overigens een reden voor het bezoekje van Clinton aan Amsterdam. Maandagavond vindt namelijk het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Postcode Loterij plaats, waar bekend wordt gemaakt hoeveel de goede doelen in het afgelopen jaar hebben binnengehaald. De Clinton Foundation strijkt daar jaarlijks 1,8 miljoen euro op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bill Clinton slentert door het centrum van Amsterdam
Sluiten