Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 16 feb 2017 / 07:24 uur

Begeleider politiepuppy Bumper verrast door succes

De Rotterdamse politiepup Bumper is een hit op social media. De foto’s en video’s van de kleine viervoeter krijgen iedere week weer duizenden likes en miljoenen views. Hondeninstructeur en baasje Stephan weet niet wat hem overkomt. „Ik had dit niet verwacht. Ik verbaas me er ieder uur weer over.”

Vader Xantho

De kleine Bumper is nu ruim tien weken oud. Al voordat hij geboren werd, had Stephan hem op het oog. „Zijn vader Xantho is een bewezen goede politiehond. Hij beschikt over de nodige moed en heeft hoge werkdriften. Ik wilde daarom graag een pup uit zijn nest”, legt Stephan uit. Er ligt dan ook een hoge druk op de kleine schouders van Bumper. „We hopen natuurlijk dat hij de eigenschappen van zijn vader erft, maar er zijn geen garanties.”

Het team van politie Rotterdam telt nu 38 politiehonden, 36 diensthondgeleiders en drie instructeurs die ook alle drie een reservepolitiehond hebben. Normaal gesproken wordt een nieuwe hond gekocht van de KNVP, de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging. Bumper is de eerste hond van het Rotterdamse politieteam die door een eigen instructeur wordt opgeleid. Het is onder andere een leertraject voor Stephan. Het bevalt hem tot nu toe goed. „Het is hartstikke leuk. Het is echt een pup met puppenstreken”, vertelt hij. Stephan is niet de enige die Bumper leuk vindt. Op social media worden de posts over Bumper op de Facebookpagina van Politie Rotterdam overspoeld met positieve reacties. De vraag naar een speciale pagina voor de viervoeter is dan ook groot. „Maar dat is niet mijn cup of tea. Daar gaat de communicatieafdeling over”, aldus Stephan.

#Woef De avonturen van Bumper: HuisvredebreukBumper heeft thuis twee speelmaatjes, Pien en Chef. Deze drie deugnietjes…

Gepostet von Politie Rotterdam am Dienstag, 14. Februar 2017

Bumper is nu nog een lieve, aaibare viervoeter, die de harten van menig Rotterdammer doet smelten, maar dat zal niet altijd zo zijn. „Het is een schattig ding, maar het is uiteindelijk wel de bedoeling dat het een politiewapen gaat worden”, legt Stephan uit. „Je kunt het vergelijken met een dienstpistool. Bumper is louter om in te zetten in bepaalde situaties.” Voor het zover is moet hij nog van alles leren. „Zoals commando’s volgen en spullen en personen terugvinden. Nog belangrijker is dat hij leert technisch goed te bijten. Een ‘mooie, volle beet’ noemen we dat.”

#Woef De avonturen van Bumper: #BumperklevenHet gaat nog niet helemaal foutloos maar Bumper komt er wel 🙂 #DHBumper

Gepostet von Politie Rotterdam am Freitag, 3. Februar 2017

De kans bestaat dat er meer politiepups volgen. „Als het qua tijd en resultaat goed bevalt, dan gaan we dit mogelijk vaker doen”, aldus Stephan. Voorlopig ligt de focus op Bumper. Over een kleine twee jaar zal hij groot en sterk genoeg zijn om als politiehond de straat op te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Begeleider politiepuppy Bumper verrast door succes
Sluiten