Puck Roest
Puck Roest Binnenland 2 feb 2017

Al 760 mensen stuurden een kaartje naar Van der Laan

Direct nadat de Amsterdamse burgemeester Van der Laan in een openhartige brief had laten weten dat er uitgezaaide longkanker bij hem was geconstateerd, werd hij overspoeld met lieve reacties. Niet alleen online, maar ook offline willen mensen hun steun betuigen. Ruim 760 mensen stuurden de burgemeester een kaartje.

De bedenkers van Omapost zetten maandag een mooie actie op. Ze boden Nederlanders de mogelijkheid om gratis een kaartje te sturen naar Eberhard van der Laan. De app van Omapost wordt normaliter gebruikt om gemakkelijk je online foto’s naar je opa en oma te sturen. Maar maandag lanceerde de website dus een speciale update voor Van der Laan.

„Eberhard van der Laan is ziek, en wij – Omapost – willen hem samen met jou een hart onder de riem steken. Wij betalen het kaartje, het enige wat jij hoeft te doen is een foto te kiezen en een tekst te typen. Doe mee!”, valt er te lezen op de website.

Kosteloos

Er wordt vol lof gereageerd op de actie van Omapost. „Dit is fantastisch”, schrijft Rianne Meijer op Twitter. „Wat een mooie actie!”, aldus Renee Mittel. „Zo’n mooi initiatief! Ik zal tegelijk met de #eberhardpost ook even wat #omapost versturen!”, schrijft Kayleigh Goudsmit.

Mensen die in de pen klimmen hoeven dus niets te betalen om een kaartje naar de burgervader te sturen. „Ik wilde absoluut niet over de rug van anderen hier geld aan verdienen. Natuurlijk hebben wij er ook belang bij, omdat mensen hierdoor wel Omapost leren kennen, maar we houden de actie puur. Het verzenden kost ongeveer een euro, dus ja als er tienduizend mensen zijn die een kaartje willen sturen, kost ons dat 10.000 euro”, zei initiatiefnemer Wilbert van de Kamp eerder tegen LINDAnieuws.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Al 760 mensen stuurden een kaartje naar Van der Laan
Sluiten