Job Halkes
Job Halkes Binnenland 15 jan 2017

Vragen over Israëlische vlag op Rotterdams stadhuis

Diverse gemeenteraadsleden hebben vraagtekens geplaatst bij het ophangen van de Israëlische vlag op het Rotterdamse stadhuis. Vorige week hing deze halfstok vanwege de aanslag in Jeruzalem door vermoedelijk IS, waarbij vier Israëlische soldaten om het leven kwamen.

Volgens Nida, SP, GroenLinks en PvdA Rotterdam is het onduidelijk welke procedure er in dit geval is gevolgd. Volgens de partijen is het onduidelijk hoe loco-burgemeester Joost Eerdmans tot dit besluit is gekomen. Eerdmans zelf liet eerder weten het besluit te hebben genomen op basis van gevoel in de maatschappij en Rotterdam.

De partijen wijzen erop dat vele Rotterdammer al langer meeleven met alle slachtoffers in de regio, maar dat daar nooit een vlag halfstok voor is gehangen. Sinds Rotterdam in 2015 buitenlandse vlaggen halfstok hangt bij aanslagen zijn er in de bezette gebieden 268 slachtoffers gevallen. Volgens de partijen vooral burgerslachtoffers.

Andere aanslagen

Daarnaast willen de partijen weten waarom er bij aanslagen in andere niet-Europese landen als Mali, Pakistan, Syrië of Somalië niet is gevlagd. Het liefst zien de partijen dit gebruik verdwijnen, om moeilijke discussies over wanner wel en wanneer niet in de toekomst te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vragen over Israëlische vlag op Rotterdams stadhuis
Sluiten