Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Binnenland 29 jan 2017

Van der Laan overspoeld met reacties na brief

Eberhard van der Laan werd de afgelopen dagen met „zeker vele honderden” steunbetuigingen en lieve reacties overspoeld, afkomstig van Amsterdammers die met de burgemeester meeleven en hem een hart onder de riem willen steken.

Dat liet een woordvoerder van de gemeente zondagavond aan Nu.nl weten. De burgemeester liet vrijdag in een nuchtere, openhartige brief aan alle Amsterdammers weten dat er uitgezaaide longkanker bij hem is geconstateerd.

Heel veel reacties

„Het totale aantal is lastig vast te stellen”, zegt de woordvoerder. „Maar het waren er veel, heel veel. Zeker als je in ogenschouw neemt dat het weekend is.”

Zowel via de website van de gemeente als via die van de Amsterdamse krant Het Parool kwamen veel lieve berichten binnen. Ook per post ontving het stadhuis al een aanzienlijk aantal reacties op de brief van Van der Laan.

Hartverwarmend

„Het is geweldig en hartverwarmend hoe de mensen meeleven met de burgemeester”, vindt de woordvoerder. „Mensen zijn echt geschokt en willen iets met die gevoelens. Dat merk je ook op de sociale media.”

In de brief waarin de burgemeester het nieuws vrijdag kenbaar maakte, liet hij doorschemeren dat de vooruitzichten voor hem niet positief zijn. In overleg met de gemeenteraad en het college van B&W gaat Van der Laan bekijken op wat voor manier hij zijn functie voorlopig kan blijven uitvoeren. Wel zal hij delen van zijn functie uitbesteden aan collega’s.

Roken

De burgervader stond jarenlang bekend als een fervente roker. Eind vorig jaar maakte hij echter bekend hiermee te zijn gestopt. In 2013 werd ook al eens kanker bij Van der Laan geconstateerd, namelijk prostaatkanker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Van der Laan overspoeld met reacties na brief
Sluiten