Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 19 jan 2017 / 04:50 uur

Trouw zijn aan Ajax is soms best lastig

Het leven van een Ajaxfan gaat niet altijd van een leien dakje. Zo maak ik me ernstige zorgen over de stilte op de transfermarkt.

Wellicht worden we vandaag positief verrast, maar tot dusverre lijkt het erop dat we de rest van het seizoen gaan gokken op Dolberg als spits.

Niks mis met Kasper, maar hij is nog jong en na zijn galavoorstelling tegen NEC hapert de productie. Een ervaren spits erbij zou ik wel zo rustgevend vinden.

Volgend hoofdpijnpuntje: Utrecht uit. Laten we ons daar wederom wegvegen, dan wordt het Feyenoord wel erg makkelijk gemaakt.

Zo gaat het eigenlijk al mijn hele leven. Altijd stress om die club. Natuurlijk laat je Ajax nooit vallen, maar soms…

Het trouw zijn aan mijn club gaat ver terug. Je denkt toch niet dat ik in de jaren 80 andere casettebandjes accepteerde dan de peperdure TDK? Of dat ik sportkleding wilde die niet van Le Coq Sportif was? Het haantje kocht mijn moeder gewoon op de markt en naaide ze op goedkope merkloze shirtjes. Mijn weinige geld werd vanzelfsprekend keurig geparkeerd bij de ABN Amro.

En nu heb ik me dus verbonden aan Ziggo. Maar die loyaliteit wordt niet bepaald beloond. Ziggo laat mij in de steek. Keer op keer.

Voortdurend moest ik in een stoffig hoekje de stekker in en uit mijn mediabox sjorren omdat de boel weer eens was vastgelopen, of On Demand het niet deed. Ruim 80 euro per maand betalen voor functies die het niet doen, vond ik wat overdreven en ik besloot eens te bellen naar Ziggo.

Mijn box was oud, ik moest een nieuwe. Nota bene een Rotterdammer kwam de boel aansluiten. Ik had beeld. Maar niet voor lang. Wederom liep het zooitje vast, waarna een vriendelijke jongen mij door ’instellingen’ heen joeg om alles te ’resetten’.

Voilà. Ik had weer televisie. Beneden. Boven niet. De box in de slaapkamer, die ik voor de zekerheid en op advies van Ziggo ook maar had vervangen, is er namelijk na drie hele weken alweer mee gekapt.

Regelmatig heb ik aan Ziggo gevraagd of het normaal is dat ik wel iedere maand keurig het hele bedrag moet afrekenen, maar dat als ik geen beeld heb ik nooit geld terug krijg. Hoe zou dat bij een bakker voelen? Je betaalt, maar naar je brood kun je fluiten.

Morgen komt er weer een monteur langs, want opgeven wil ik niet. Ajacied ben je in voor- en tegenspoed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trouw zijn aan Ajax is soms best lastig
Sluiten