Job Halkes
Job Halkes Binnenland 26 jan 2017 / 15:39 uur

Tientallen bussen gaan Hoekse Lijn vervangen

De RET zet 40 bussen en 100 extra buschauffeurs in om vanaf 1 april het tijdelijke vervoer te gaan verzorgen op de Hoekse Lijn. Deze wordt omgebouwd tot metrolijn en moet in september klaar zijn. Dan rijdt metrolijn B van Nesselande naar Hoek van Holland Haven. Het laatste deel tot het strand wordt in 2018 opgeleverd.

Om reizigers goed te informeren, worden onder meer informatieteams op pad gestuurd. Reizigers kunnen straks kiezen uit een sneldienst die rechtsreeks naar Schiedam Centrum gaat of een bus die stopt op alle tussengelegen stations. De dienstregeling van bus 56 en 156 wordt aangepast. De bus gaat vaker rijden om het gemis van de trein op te vangen en sluit aan bij Vijfsluizen, waar de metro naar Rotterdam kan worden genomen. Overigens zijn NS-abonnementen niet geldig op het vervangend vervoer. De tarieven van de RET gelden vanaf 1 april.

De eerste werkzaamheden aan het ombouwen van de Hoekse Lijn zijn in volle gang. Zo worden er technische ruimtes gebouwd en wordt er 1200 kilometer aan kabels en leidingen gelegd om de metro’s van stroom te kunnen voorzien. De RET heeft 16 metro’s aangeschaft die op het traject moeten gaan rijden. 26 speciaal geworven metrobestuurders trainen de route nu al in een 3D-simulator.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen bussen gaan Hoekse Lijn vervangen
Sluiten