Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 27 jan 2017 / 08:19 uur

Tattoo op je gips om ‘pijn’ te verzachten

Een arm of been in het gips is nooit leuk. Om het toch iets minder erg te maken, konden kinderen donderdag in het Sophia Kinderziekenhuis hun gips laten tatoeëren door echte tattoo-artists. Bij pop-uptattooshop De Gipskamer in de hal van het ziekenhuis was het een drukte vanjewelste.

Skye. / Vincent van Dordrecht

Skye (6)

De 6-jarige Skye was eigenlijk in het ziekenhuis om bloed te laten prikken, maar heeft een paar weken terug zijn been gebroken en zit dus in het gips. „Hij is waarschijnlijk ergens achter blijven hangen op een glijbaan in de dierentuin in Emmen”, vertelt vader Jasper. Zelf is Skye een beetje moe en afgeleid door de kleurplaten die er liggen, dus veel zin om te praten heeft hij niet. „We zagen dat hij hier zijn gips kon laten tatoeëren”, vervolgt moeder Jerney. „Dat hadden we nog nooit eerder gezien, dus vonden we een leuk idee. Hij vindt het gips vervelend, maar nu staat er toch iets moois op. Gelukkig mag het er volgende week alweer van af. We bewaren het natuurlijk wel.”

Zeynep. / Vincent van Dordrecht

Zeynep (18)

De 18-jarige Zeynep heeft sinds haar geboorte een beenlengteverschil. „Om mijn been te verlengen, heb ik heel lang ijzeren pinnen gehad. Nu heb ik gips om het weer wat soepeler te krijgen. Eigenlijk zit ik hier omdat de mensen van de gipskamer dat zo graag wilden. Ik hoefde niet zo nodig een tatoeage. Maar nu ik ’m toch heb, vind ik hem wel mooi, haha! Over twee of drie weken mag mijn gips er gelukkig weer af. Dan kan ik eindelijk weer gewoon lopen. Daar kijk ik het meest naar uit.”

Niko. / Vincent van Dordrecht

Niko (5)

Hoewel Niko (5) kiest voor een tattoo van een zwaluw met en gebroken vleugel, heeft ze zelf niets gebroken. „Ik heb speciaal gips om er een tatoeage op te kunnen laten zetten”, vertelt ze. „Hij wordt heel mooi. Morgen hoef ik niet naar school, maar ik laat hem wel aan vriendinnetjes zien.” Niko’s vader is de bedenker van de actie. „Zij was mijn test of het concept duidelijk genoeg was. Ze begreep het in een keer en vond het meteen een goed idee”, zegt hij. „Maar Niko is niet de enige die speciaal gips liet zetten voor een tattoo. Vanmorgen was er ook al iemand die dat deed. Kennelijk slaat de actie aan.”

Joost. / Vincent van Dordrecht

Tattoo artist Joost (34)

„Ik heb ooit iemand van de organisatie getatoeëerd. Toen diegene mij vertelde van deze actie, was ik er direct voor in”, aldus tattoo-artist Joost van Bont & Blauw Tattoo. „Ik vond het meteen supertof dat ik op deze manier iets voor de kinderen kan doen. Je ziet ook echt dat ze het leuk vinden. Gips is toch vervelend, dus ik hoop dat dit de pijn een beetje verzacht. Eén meisje glunderde helemaal van trots. Daar doe ik het voor.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tattoo op je gips om ‘pijn’ te verzachten
Sluiten