Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 8 jan 2017 / 12:10 uur

Stankoverlast door gelekte kerosine

Gelekte kerosine heeft zaterdagavond voor stankoverlast gezorgd in onder meer Rozenburg, Maassluis, Heenvliet en Geervliet. De milieudienst Rijnmond kreeg enkele tientallen klachten binnen.

De milieudienst kon de oorzaak van de stank al snel achterhalen: zaterdagochtend bleek er bij het bedrijf Vopak kerosine te zijn gelekt. De kerosine was niet goed opgeruimd en in het water terechtgekomen, waar het vanwege de temperatuur is gaan uitdampen. Aanvankelijk kwamen de meeste klachten uit Rozenburg, maar door een veranderende windrichting kwamen er ’s avonds ook klachten binnen vanuit Maassluis, Heenvliet en Geervliet. Tussen 18.30 en 22.30 kreeg de milieudienst in totaal 28 klachten.

Opruimen

Vopak kreeg de opdracht de kerosine ‘acuut’ op te ruimen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stankoverlast door gelekte kerosine
Sluiten