Job Halkes
Job Halkes Binnenland 25 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

PvdA Rotterdam: meer steun voor arme jongeren

Jongeren tussen de 18 en 24 in Rotterdam waarvan de ouders een minimuminkomen hebben moeten gebruik kunnen maken van het zogenaamde Jeugdtegoed. Dat heeft de PvdA in de gemeenteraad bepleit. Volgens de partij is dat nodig om ervoor te zorgen dat deze jongeren mee kunnen blijven doen in de maatschappij.

Het Jeugdtegoed bestaat uit een bedrag van 250 euro dat kan worden uitgegeven een school- en sportspullen, fietsen, kleding boeken en tijdschriften. „Jongeren tot 18 jaar en met ouders die een minimuminkomen hebben, kunnen gebruik maken van het jeugdtegoed. Wij vinden dat de grens van 18 jaar doorgetrokken moet worden naar 24 jaar”, stelt Pvda-raadslid Carlos Gonçalves. „Na je 18de zijn de kosten er nog steeds en moet je wel mee kunnen blijven doen.”

Gonçalves wijst daarbij op het beleid van de gemeente dat jongeren of werken of op school zitten. Wanneer je op school zit krijg je geen uitkering en komen zaken als sporten of de aanschaf van lesmateriaal in de knel. Dat zorgt volgens de partij voor een achterstand op jongeren waarvan de ouders wel genoeg inkomen hebben. „Dit voorstel hebben we niet even op een zolderkamer in elkaar geflanst, maar we hebben dit opgesteld naar aanleiding van vele gesprekken met maatschappelijke organisaties die strijden tegen armoede en ongelijkheid onder kinderen in Rotterdam. De signalen uit het veld vertalen we op deze manier naar concrete voorstellen om ongelijkheid te bestrijden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.