Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 18 jan 2017 / 11:15 uur

Norah Jones en Jamie Lidell op North Sea Jazz

Onder meer Norah Jones, Jamie Lidell, Jamiroquai en The Royal Pharaohs treden dit jaar op tijdens de 42e editie van het North Sea Jazz Festival in Ahoy. De organisatie, Mojo Concerts, maakte dinsdagavond de eerste namen bekend.

Jamiroquai lijkt hiermee een comeback te maken. Maandag hintte de Britse band na zeven jaar al naar de komst van een nieuw album.

Ook de komst van St. Paul & The Broken Bones, pianist en componist Herbie Hancock, gitarist George Benson, zangeres Mavis Staples, singer-songwriter Laura Mvula en zanger en gitarist Steve Winwood (vooral bekend van zijn spel op het hammondorgel) is bevestigd.

Het evenement vindt plaats van 7 tot en met 9 juli in Rotterdam Ahoy. Naast de genoemde jazzartiesten maken ook Avishai Cohen Quartet, Lee Ritenour & Dave Grusin, Ambrose Akinmusire, Bill Laurance, Tiggs Da Author, Shabaka & The Ancestors en Richard Bona Mandekan Cubano dan hun opwachting.

Meer namen

De komende maanden worden meer namen bekendgemaakt. De kaartverkoop start 1 februari.

Reageer op artikel:
Norah Jones en Jamie Lidell op North Sea Jazz
Sluiten