Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 22 jan 2017 / 13:05 uur

Koning op bezoek bij Internationaal Filmfestival

Het Internationaal Filmfestival Rotterdam krijgt vrijdag hoog bezoek. Koning Willem Alexander komt dan naar de wereldpremière van Double Play, een film naar het boek ‘Dubbelspel’ van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion. De 46e editie van het filmfestival gaat woensdag van start met de internationale première van de film Lemon, het debuut van de Amerikaanse filmmaker Janicza Bravo.

Met de première van Double Play wil het festival het culturele belang laten zien van Curaçao binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Na afloop praat de koning met de cast en vertegenwoordigers van de Curaçaose gemeenschap in Rotterdam.

Máxima

Vorig jaar bracht koningin Máxima al een bezoek aan het IFFR. Daarnaast kwamen er toen zo’n 2500 professionals uit de filmbranche naar de Maasstad en trok het festival in totaal 305 duizend bezoekers.

Prijzen

Op het IFFR zijn zowel films van nieuwe als gevestigde namen te zien. Ook dit jaar maken weer acht films kans op de Hivos Tiger Award en een speciale juryprijs voor een buitengewoon artistieke prestatie, waar bedragen van respectievelijk 40.000 en 10.000 euro aan verbonden zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koning op bezoek bij Internationaal Filmfestival
Sluiten