Job Halkes
Job Halkes Binnenland 16 jan 2017 / 19:11 uur

Het beste van 010 in Beeld!

Sylvester Lobé en Buddy Masfindaus zijn de grote winnaars van de door Metro en Kom Ie Uit Rotterdam Dan? gehouden fotowedstrijd. In de finale versloegen zij de andere maandwinnaars in hun categorie. Daarmee verdienen zij een pagina in Metro voor hun mooiste foto’s en 100 euro.

Winnaar in de categorie Rotterdam in Beeld, Sylvester Lobé:

Inmiddels hangen de mooiste en meest gelikete foto’s van de fotowedstrijd in de hal van de Centrale Bibliotheek. Deze expositie is nog te zien tot en met 21 februari. In de eerste helft van vorig jaar mochten mensen foto’s insturen van hun Rotterdam. Na de zomer vroegen wij om foto’s van Rotterdammers en haakte ook de Centrale Bibliotheek aan bij de wedstrijd. Dat leverde uiteindelijk duizenden foto’s op waaruit een keus gemaakt moest worden.

„Dat de liefde voor Rotterdam diep zit, konden we zien in de foto’s. De trots voor de stad druipt ervan af”, aldus Danny Kristel van Kom Ie Uit Rotterdam Dan?. „We zien wel dat de Markthal en de Erasmusbrug het erg goed doen op de foto, met of zonder Rotterdammers ervoor.” Sommige foto’s konden rekenen op meer dan duizend likes. „En in de finaleronde zijn er bijna 10.000 stemmen uitgebracht op de laatste drie foto’s”, aldus Job Halkes van Metro.

Winnaar in de categorie Rotterdammers in Beeld, Buddy Masfindaus:

De twee winnaars krijgen later deze week hun prijs overhandigd. „Iedereen die bij de laatste 40 zat en waarvan de resolutie van de foto voldoende was om op te hangen, mag zijn foto na 21 februari komen ophalen”, aldus Halkes. „En natuurlijk is iedereen welkom om de foto’s te komen bekijken in de hal van de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het beste van 010 in Beeld!
Sluiten