Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 10 jan 2017 / 18:50 uur

‘Galeries Bazar wordt trekpleister van Spijkenisse’

Een overdekte markt met de diversiteit van Istanbul, de gezelligheid van Marrakech en de allure van Parijs; zo zou je Galeries Bazar het beste kunnen omschrijven, volgens bedenkers Semir en Semih Davarci. Het nieuwe winkelcentrum in Spijkenisse moet dé trekpleister voor de stad worden, aldus vader en zoon.

Uniek uitje

„Het is een uniek concept”, zeggen de ondernemers, die vier jaar lang op het idee hebben gebroed. Semir legt het concept uit als een mix tussen de Markthal en de Bijenkorf, met een vleugje Ikea. „Je hebt er werkelijk alles onder één dak. Van de Nederlandse kaasboer tot Turkse kruidenier, van kapper tot hamam en van fashion- en interieurstands tot kinderspeelplaats. Eigenlijk is het een soort overdekt dorp. Het is een belevenis, een uitje voor het hele gezin.”

Vakantiegevoel

Niet alleen zijn er allerlei soorten stands, er is ook entertainment in de vorm van bijvoorbeeld circusartiesten, buikdanseressen en gitaristen. Het ‘overdekte dorp’ moet bezoekers het gevoel geven dat ze op vakantie zijn. „Veel warenhuizen in Nederland hebben iets kouds en afstandelijks”, vindt Semih, die zelf uit Turkije komt. „En naar de markt gaan is ook niet altijd even leuk, aangezien het hier zoveel regent. We wilden iets van het Oosterse gevoel hiernaartoe halen en dat samenvoegen met de West-Europese sfeer. Uiteindelijk heeft dat geleid tot deze luxe markt met betaalbare producten.”

„Mijn vader heeft altijd al een voorliefde gehad voor markten en ik voor entertainment” vervolgt Semir. „Dat wilden we combineren. Zo is het idee ontstaan.”

Artist impression van de binnenkant. / Natrufied architecture en ONZ architects

Succes

Het concept lijkt aan te slaan. Inmiddels is bijna 80 procent van de winkelunits verhuurd. „Er komen zowel startende ondernemers als gevestigde namen in te zitten. Een deel is opengehouden voor leuke winkelconcepten uit binnen- en buitenland. Zo zijn we nu bezig een groot Turks fashionmerk hiernaartoe te halen”, vervolgt Semir.

Galeries Bazar zit in het voormalige pand van Saturn, in hartje Spijkenisse. Om het pand de gewenste uitstraling te geven, hebben de ondernemers de handen ineengeslagen met Natrufied architecture en ONZ architects. „Deze Turkse en Nederlandse architecten hebben al meerdere internationale prijzen gewonnen en willen met dit project opnieuw meedingen naar zo’n zelfde prijs.”

Naar verwachting worden de deuren half september groots en feestelijk geopend. Als het een succes wordt, zijn de heren van plan uit te breiden naar andere (Nederlandse) steden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Galeries Bazar wordt trekpleister van Spijkenisse’
Sluiten