Suzanne van Leeuwen
Suzanne van Leeuwen Binnenland 9 jan 2017 / 09:35 uur

Filmpje van onverstoorbare pianiste is internethit

Een filmpje waarin is te zien hoe de Braziliaans-Belgische pianiste Eliane Rodrigues speelt op een kapotte piano in De Doelen in Rotterdam is een ware hit op internet. De video is inmiddels al meer dan 300.000 keer bekeken op Vimeo en ruim 28 duizend keer op Youtube.

Rodrigues speelde op Tweede Kerstdag een uitvoering van Chopin in het Rotterdamse concertgebouw. Al snel bleek dat er iets mis was met één van de pedalen van de vleugel, maar de pianiste laat zich niet van de wijs brengen. Terwijl technici de piano met een lift van het podium halen en een nieuw exemplaar neerzetten, blijft Rodrigues pianospelen. Dit tot groot plezier van het publiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Filmpje van onverstoorbare pianiste is internethit
Sluiten