Kasper Hermans
Kasper Hermans Binnenland 27 jan 2017 / 13:25 uur

Eberhard van der Laan heeft uitgezaaide longkanker

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan kampt met uitgezaaide longkanker. Dat maakt de politicus vrijdag bekend in een brief aan alle Amsterdammers. Daarin schrijft hij dat de diagnose weinig reden geeft voor optimisme. Toch wil de 61-jarige burgervader zijn taken blijven uitvoeren.

„Met deze brief breng ik u op de hoogte van slecht nieuws”, zo begint hij. „Deze week is bij mij uitgezaaide longkanker geconstateerd. Hoewel er de komende tijd meer duidelijk zal worden over de aard en de prognose, lijkt het erop dat de diagnose weinig reden geeft voor optimisme.”

Recht doen

„Mijn werk als burgemeester wil ik blijven doen, in overleg met de gemeenteraad en het college van B&W, op een manier die recht doet aan de stad en aan het ambt. Ik blijf graag nog een poosje uw burgemeester. Wel zullen uiteraard de komende tijd bepaalde taken en openbare optredens worden overgenomen door de andere leden van het college van B&W. Intussen ben ik in goede handen van mijn naasten en van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis”, aldus Van der Laan.

Van der Laan is sinds de zomer van 2010 burgemeester in de hoofdstad. Daarvoor was hij minister voor Wonen, Wijken en Integratie in het vierde kabinet onder Jan Peter Balkenende.

Reageer op artikel:
Eberhard van der Laan heeft uitgezaaide longkanker
Sluiten