Iris Hermans
Iris Hermans | LinkedIn Binnenland 10 jan 2017 / 13:27 uur

Dé beurs voor lekkerbekken, smulpapen en horecapro’s

Tijdens de Horecava komt elke horecapro of gewoon een willekeurige smulpaap compleet aan zijn trekken.

The Love Bag

Van pop-up containerhotelkamers, gefrituurde rotirollen en winegums met wijnsmaak die héél echt smaken tot likeur uit Talinn, frikandel in een burrito en The Love Bag, een spannende zak vol plezier die verliefde stellen kunnen openen in hun hotelkamer: je kunt het zo gek niet bedenken of de Horecava, de vakbeurs in RAI voor horecaprofessionals heeft het.

Kok Dave spuit de frikandel vol met guacamole, ,,de frikandel is een allemansvriend, je kunt er van alles mee."

View this post on Instagram

Proud to present our first Love box next to the love bag in the vending machine. Visit us during the horecava next week. Hall 1 booth 630. #dutchdesign #intellhotel #eindhoven #hotel #minibarproducts #vending #hospitality #thelovebox #thelovebag

A post shared by The Love Bag (@the_love_bag) on

Niet eten vooraf!

De gouden tip voor iedereen die deze week nog naar de beurs gaat: eet níets van tevoren, want een paar uur rondbanjeren op deze beurs en je hebt zo een bitterbal of 12 met drie verschillende sauzen, acht filodeegpakketjes met zalm/kip/onbekend, 36 doppinda’s en ontelbaar veel shots en speciaalbieren in je mik en maag verzameld. Zo veel, dat je bijna geen Horecava meer kunt zeggen. Tót je bij de volgende stand weer een Twentse borrelbal in je hand gedrukt krijgt en je weer geen nee kunt zeggen. Niet erg, want tijdens de Horecava is het enige antwoord op al die oude vertrouwde lekkernijen of juist vernieuwende delicatessen volmondig (en met volle mond): ja, ik wil.

View this post on Instagram

Yesss, de Horecava is weer aan. Hét epicentrum voor smulpapen, lekkerbekken, horecapro’s en iedereen die gek is op nieuwe dingen proeven. Zoals ondergetekende dus. Na een zeer uitgebreide ronde door hal 11, het fastfoodparadijs voor elke ff-junk, zoals ondergetekende dus, belandde ik aan de bar bij Aperitivo Gold. Ze lanceerden vandaag hun nieuwste drankje dat ‘een tintelend gevoel’ op de tong beloofde. Een understatement: de smaakpapillen op mijn tong beleefden een waar orgasme dat langer duurde dan het gemiddelde, kan ik je vertellen. Ik voel het nog steeds, lekker hoor. #Horecava @Horecava #metro #aperitivo #lekkertoch

A post shared by Iris Hermans (@irishermans1) on

Virtuele proost

„Hij moet even afkoelen…” Marloes uit Oud Gastel zet haar Virtual Reality bril even af. Ze heeft net een virtuele wijnproeverij gekregen, aangeboden door wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen die elk jaar weer ludieke manieren bedenkt om de wijn aan de drinker te brengen. Reuzegezellig, noemen marloes en haar vrienden de beurs. Ze kennen elkaar van de SVO Vakopleiding Food, zijn gespecialiseerd in fast food en werken alle drie bij McDonald’s. Marloes moet nog een beetje bijkomen van het virtuele wijnexperiment, lacht ze. „In het filmpje zat zo’n knappe man, ik heb er dorst van gekregen.” Want ja, verklappen de drie vrolijke SVO’ketiers, de Horecava is ook elk jaar weer de plek om ’gezellig dronken’ te worden, „we zijn toch met de trein, dus dat mag best.”

Burger king uit Domburg

Deze Domburger won de derde prijs met zijn lekkere burger

Hij kan voorlopig geen burger meer zien, knipoogt kok Jac Markusse van restaurant De Domburger. In hal 11, het epicentrum voor elke frituurfan en waar iedereen rondloopt met een krokante snack in de hand, heeft hij net zijn laatste hand gelegd aan zijn hamburger die meedingt naar de beste burger van Nederland. The Royal One heet zijn vlezige creatie en zijn geheim? Het broodje. „Gemaakt met gezuiverd Oosterschelde water, dat vind je nergens.” Na spreekwoordelijk tromgeroffel, wordt hij derde en met een grote glimlach neemt hij de zilveren beker mee naar Zeeland, met de veelbelovende woorden tot besluit: „kom gerust eens langs als je zin hebt in een echt lekkere Domburger.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dé beurs voor lekkerbekken, smulpapen en horecapro’s
Sluiten