Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 3 jan 2017 / 17:20 uur

Aboutaleb opent ‘bibliotheek 3.0’ in Delfshaven

Burgemeester Aboutaleb opent woensdag 11 januari de vernieuwde Bibliotheek Delfshaven. De opening is om 13.00 uur, maar vanaf 12.00 uur kun je er al terecht voor cabaret, muziek en workshops. Het feestelijke programma wordt gepresenteerd door journalist en presentator Winfried Baijens. Dankzij de verbouwing van de bovenverdieping, waarvoor de bibliotheek tijdelijk gesloten was, is er nu meer ruimte om te werken, lezen en studeren.

De opening is de eerste van een reeks (her)openingen. De komende twee maanden worden er in Rotterdam vier nieuwe bibliotheken geopend. Zo openen Het Lage Land en Zuidwijk/Pendrecht op respectievelijk 28 januari en 15 februari de deuren van hun ‘bibliotheek nieuwe stijl’. Eind februari belooft een vierde bibliotheek op een spannende en unieke locatie geopend te worden.

Bibliotheek 3.0

„In 2010 werd in Rotterdam een weg ingeslagen waarmee het aantal bibliotheken binnen afzienbare tijd van 24 tot 6 zou worden gereduceerd. Maar de bibliotheek is terug als nooit tevoren”, zegt Annerie Brenninkmeijer, Unitmanager Bibliotheken. „De Centrale Bibliotheek in hartje Rotterdam kun je beschouwen als een XXL-versie, maar in andere wijken worden er bibliotheken geopend die kleiner van opzet zijn. Bij de ene vestiging staat de collectie centraal en bij de andere de ruimte voor activiteiten of studeren en werken. Old School wijkbibliotheken behoren tot het verleden, noem de nieuwe opzet daarom gerust Bibliotheek 3.0.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aboutaleb opent ‘bibliotheek 3.0’ in Delfshaven
Sluiten