Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 6 jan 2017 / 17:18 uur

9487 euro opgehaald voor eigenaar ‘Marathon-garage’

De benefietavond die de makers van de film De Marathon donderdagavond voor de 73-jarige garagehouder Koos van Staveren organiseerden, heeft bijna 9500 euro opgebracht. Dat meldt RTV Rijmond.

Bizar

Net als in de film die een aantal jaar geleden in zijn garage (Garvak) is opgenomen, heeft Van Staveren onlangs de diagnose kanker gekregen is zijn garage failliet wegens een belastingschuld. Omdat het filmscenario hiermee werkelijkheid werd, sprongen de makers ervan voor hem in de bres. „Bizar”, noemt scenarioschrijver Gerard Meuldijk de situatie.

De filmmakers hoopten met de opbrengst van de actie de (financiële) zorgen van de familie iets te kunnen verlichten. „De schuld volledig aflossen gaat waarschijnlijk niet, maar het zou fijn zijn als ze er een mooie tijd mee kunnen bleven samen”, zei Meuldijk voorafgaand aan de benefietavond.

Kaartjes scheuren

Tijdens de benefietavond in filmtheater KINO werd De Marathon twee keer vertoond en was er een veiling van allerlei aan de film gerelateerde items. Hoofdrolspelers Martin van Waardenberg, Stefan de Walle en John Buijsman scheurden de kaartjes en tapten bier. Daarnaast is er geld opgehaald via collectebussen in de foyer en een speciaal rekeningnummer.

Tranen

Een cheque van 8150 euro werd donderdagavond direct overhandigd aan zoon Richard van Staveren. Hij zei eerder al tot tranen geroerd te zijn door de actie voor zijn vader, die donderdag zijn eerste chemokuur kreeg. Vrijdagmiddag was het bedrag verder opgelopen naar 9487 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
9487 euro opgehaald voor eigenaar ‘Marathon-garage’
Sluiten